Briquet griffon vendéen

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Briquet is in Frankrijk een verzamelnaam voor middenslag lopende honden (Brakken). Elk gebied in Frankrijk had zijn "eigen" Briquet, en in de Vendée was dat dus de Briquet Griffon Vendéen. Vroeger werden ze trouwens Petits Griffons Vendéens genoemd, om ze te onderscheiden van de Grands Griffons Vendéens. De eerste en tweede wereldoorlog waren bijna funest voor de Briquet Griffon Vendéen, maar de heren Sellier (na de eerste wereldoorlog) en Guillème (na de tweede wereldoorlog)hebben het ras terug weten te fokken. De Briquet Griffon Vendéen heeft sindsdien een krachtig herstel doorgemaakt en is nu in Frankrijk een gewilde jachthond op wild zwijn en ree.

Een Briquet griffon vendéen opvoeden

De Briquet Griffon Vendéen heeft een consequente opvoeding nodig. Hij kan wel niet goed tegen geschreeuw.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Briquet griffon vendéen? Kijk dan op onze Briquet griffon vendéen opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte van de Briquet Griffon Vendéen is 48 tot 55 cm. Het gewicht ongeveer 29 kg. Kleur: Eénkleurig (haaskleurig of grijs/wit), tweekleurig (wit met grijze, rode, oranje of zwarte vlekken) of driekleurig (wit-zwart-rood, wit met haaskleur, wit-grijs-rood).

Aard

De Briquet Griffon Vendéen is rustig, aanhankelijk en vriendelijk en daardoor een goed gezelschap. Hij kan koppig zijn.

Beweging

De Briquet Griffon Vendéen vereist veel lichaamsbeweging. Het is een energiek en actief ras.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.