Grand Basset griffon vendéen

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

La Vendee is het district aan de Franse westkust waar dit zeer oude ras vandaan komt. Na de Franse Revolutie stond het op het punt uit te sterven, maar zoals zo vaak met andere rassen is gebeurd, werd het gered door geengageerde fokkers. Het kleine slag ( Petit Basset Griffon Vendéen) en het grote kwamen oorspronkelijk uit dezelfde nesten en pas in 1950 kreeg de grand een eigen status als een afzonderlijke varieteit van het ras. Oorspronkelijk joegen deze honden in meutes of zogenaamde packs, maar later is deze jachtvorm bijna opgehouden te bestaan en is men overgegaan op alleenjagende honden. De Grand Basset Griffon Vendeen is een tamelijk langzaam jagende hond en wordt gebruikt voor verschillende soorten wild.

Een Grand Basset griffon vendéen opvoeden

De Grand Basset Griffon Vendeen is een gevoelige hond die langzaamaan moet wennen aan indrukken. Het is een echte speurneus, dus kan hij in bepaalde gevallen zijn baas laten wachten. De opvoeding moet consequent, maar met zachte hand geschieden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Grand Basset griffon vendéen? Kijk dan op onze Grand Basset griffon vendéen opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte van de Grand Basset Griffon Vendeen is 38 tot 42 cm. Kleur: Eenkleurig: roodachtig-geel, haaskleurig wit of grijs. Tweekleurig: wit met rood, wit met zwart of wit met grijs. Driekleurig: wit, zwart, en rood, wit met haaskleur en wit, grijs en rood.

Aard

Een vrolijke en onafhankelijke hond, hij houdt van werken en is een beetje gereserveerd tegenover vreemden. Maar de Grand Basset is toch een echte familiehond die overal bij betrokken wil worden. Deze honden hebben een grote schare nieuwe aanhangers gekregen door hun bezielde, dartele houding. Het perfecte beeld van deze vrolijke metgezel wordt gecomplementeerd door hun vrijmoedige en luchtige aard. De Grand Bassets zijn zelfstandig, trouw, vriendelijk maar ook eigenzinnig.

Beweging

De Basset Griffon Vendéen vereist veel lichaamsbeweging. Het is een energiek en actief ras.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.