Honden centrum

Grand Basset griffon vendéen (17033x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Grand Basset griffon vendéen

Davy Agten

Foto 's Grand Basset griffon vendéen

foto: Grand Basset griffon vendéen foto: Grand Basset griffon vendéen foto: Grand basset griffon vendeen foto: Grand basset griffon vendeen foto: Grand basset griffon vendeen foto: Grand basset griffon vendeen foto: Grand basset griffon vendeen foto: Grand basset griffon vendeen foto: Grand basset griffon vendeen

Video's

Grand Basset griffon vendéen Grand Basset griffon vendéen Grand Basset griffon vendéen

Algemeen

 • Groep:Grote lopende honden
 • Land van oorsprong:Frankrijk
 • Algemeen voorkomen:La Vendee is het district aan de Franse westkust waar dit zeer oude ras vandaan komt. Na de Franse Revolutie stond het op het punt uit te sterven, maar zoals zo vaak met andere rassen is gebeurd, werd het gered door geengageerde fokkers. Het kleine slag ( Petit Basset Griffon Vendéen) en het grote kwamen oorspronkelijk uit dezelfde nesten en pas in 1950 kreeg de grand een eigen status als een afzonderlijke varieteit van het ras.

  Oorspronkelijk joegen deze honden in meutes of zogenaamde packs, maar later is deze jachtvorm bijna opgehouden te bestaan en is men overgegaan op alleenjagende honden.

  De Grand Basset Griffon Vendeen is een tamelijk langzaam jagende hond en wordt gebruikt voor verschillende soorten wild.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3

Training Grand Basset griffon vendéen

De Grand Basset Griffon Vendeen is een gevoelige hond die langzaamaan moet wennen aan indrukken. Het is een echte speurneus, dus kan hij in bepaalde gevallen zijn baas laten wachten. De opvoeding moet consequent, maar met zachte hand geschieden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Grand Basset griffon vendéen? Kijk dan op onze Grand Basset griffon vendéen opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte van de Grand Basset Griffon Vendeen is 38 tot 42 cm.
Kleur: Eenkleurig: roodachtig-geel, haaskleurig wit of grijs. Tweekleurig: wit met rood, wit met zwart of wit met grijs. Driekleurig: wit, zwart, en rood, wit met haaskleur en wit, grijs en rood.

Aard

Een vrolijke en onafhankelijke hond, hij houdt van werken en is een beetje gereserveerd tegenover vreemden. Maar de Grand Basset is toch een echte familiehond die overal bij betrokken wil worden.

Deze honden hebben een grote schare nieuwe aanhangers gekregen door hun bezielde, dartele houding. Het perfecte beeld van deze vrolijke metgezel wordt gecomplementeerd door hun vrijmoedige en luchtige aard. De Grand Bassets zijn zelfstandig, trouw, vriendelijk maar ook eigenzinnig.

Beweging

De Basset Griffon Vendéen vereist veel lichaamsbeweging. Het is een energiek en actief ras.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Er zijn 2 honden van het ras Grand Basset griffon vendéen

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x