Duitse staande hond (langhaar)

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 3 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Duitse Staande Langhaar is niet direct verwant aan de andere Duitse staande hondenrassen. Het is een van de oudste jachthondenrassen, ontstaan uit de vogelhonden die in vroeger eeuwen bij de valkenjacht werden gebruikt. Ook zweethonden zouden in het ras zijn ingekruist in vroeger tijden. Later werd er gekruist met Setters en pointersom het type minder plomp en zwaar en derhalve sneller en behendiger te krijgen. Dit is wonderwel gelukt, hoewel daar een zeer zorgvuldig fokbeleid voor nodig is geweest.

Een Duitse staande hond (langhaar) opvoeden

De Duitse Staande Langhaar is gefokt om zelfstandig te werken en vraagt een goede band met zijn baas. Wanneer hij een goede band met zijn baas voelt is hij buitengewoon makkelijk trainbaar. De Duitse Staande Langhaar heeft, zoals veel jachthonden, een zachte hand nodig en is graag bezig voor zijn baas.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Duitse staande hond (langhaar)? Kijk dan op onze Duitse staande hond (langhaar) opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Duitse Staande Langhaar reu is 63-66 cm, de teef 60-63 cm. Het gewicht van de Duitse Staande Langhaar is circa 30 kg. Kleur: De kleuren van de Duitse Staande Langhaar zijn bruin en wit, bruinschimmel.

Aard

Een goed trainbare hond die kalm en in balans is. De Duitse Staande Langhaar is vriendelijk en gericht op zijn eigen mensen. Hij gaat graag en op een zachtaardige manier om met kinderen, en is goedaardig van karakter. Het is een hond die graag en veel beweegt en ook veel genoegen vindt in regelmatig zwemmen.

Beweging

Het spreekt voor zich dat Duitse Staande Langharen veel beweging, ruimte en activiteit nodig hebben.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.