Honden centrum

Chesapeake Bayretriever (14530x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Chesapeake Bayretriever

Davy Agten

Foto 's Chesapeake Bayretriever

foto: Chesapeake Bayretriever foto: Chesapeake-bayretriever foto: Chesapeake bayretriever foto: Chesapeake bayretriever foto: Chesapeake bayretriever foto: Chesapeake bayretriever foto: Chesapeake bayretriever foto: Chesapeake bayretriever foto: Chesapeake bayretriever foto: Chesapeake bayretriever

Video's

Chesapeake Bayretriever Chesapeake Bayretriever Chesapeake Bayretriever Chesapeake Bayretriever

Algemeen

 • Groep:Retrievers
 • Land van oorsprong:Amerika
 • Algemeen voorkomen:Deze hond treft men in Europa maar sporadisch aan. Hij is afkomstig uit Noord-Amerika, uit Chesapeake Bay (Maryland) aan de Atlantische kust. Daar strandde volgens de overlevering in 1807 een Engels schip waarop
  zich twee pups bevonden. Deze honden moeten hebben geleken op newfoundlanders, zij het dat ze roodbruin waren.

  Door kruisingen met de blonde labrador ontstond een uiterst betrouwbare jachthond, die vooral op de eendenjacht zijn nut bewees. De chesapeake-bayretriever was en is voor het apporteren van gevederd wild - zelfs uit ijskoud water - een ideale hond.

  Zijn vacht is met het oog op deze taak voorzien van een zeer dichte ondervacht, die hem goed warm houdt. Verder is zijn bovenvacht wat olieachtig en daardoor waterafstotend. De chesapeake-bayretriever, die een schouderhoogte heeft van 65 cm, is als jachthond misschien aan de langzame kant, maar men kan zeker op hem rekenen, omdat hij zich door niets laat weerhouden van zijn taak.

  Met zijn rustige karakter en evenwichtige manier van doen, die hij mogelijk van de labrador en de newfoundlander heeft geërfd, is hij een absoluut aangename begeleider en ook een heel aanhankelijke, trouwe en aangename huishond. De kleur van zijn lichtgolvende vacht varieert van strogeel via licht- en middelbruin tot chocoladebruin.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Chesapeake Bayretriever

Voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad, is de Chesapeake Bay Retriever geen goede keus. Zijn eigenzinnige karakter maakt hem enigszins moeilijk op te voeden. Zijn baas moet hem consequent en liefdevol grootbrengen. Het is aan te bevelen om een gehoorzaamheidscursus te volgen, want het is niet een echt snelle leerling.

De Retriever heeft veel behoefte aan beweging. Als hij niet voldoende kan rennen, wordt hij lastig in huis omdat hij zich dan gaat vervelen. Bezigheden als zwemmen en apporteren vindt hij prachtig. Het beste is echter dat men met hem gaat jagen

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Chesapeake Bayretriever? Kijk dan op onze Chesapeake Bayretriever opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 53-65 cm
Gewicht: 29-34 kg
Kleur: strogeel, ook lichtbruin tot middelbruin of chocoladebruin

Aard

De Chesapeake Bayretriever is een harde werker met een stabiel karakter. Het respect van deze hond moet verdiend worden. De Chesapeake Bayretriever is geen allemansvriend. Hij is vriendelijk naar vreemden, maar op een ietwat gereserveerde manier. Het is een hond die zijn/haar territorium bewaakt.

In huis is het een rustige hond, maar dat gaat alleen op als er een uitlaatklep aan zijn energie wordt gegeven. Als hij zich gaat vervelen en te weinig beweging krijgt, kan hij destructief worden en het huis gaan slopen.

Beweging

Dit ras heeft veel beweging nodig, zoniet gaan ze zich vervelen en worden ze lastig. Zwemmen en apporteren zijn hun geliefde bezigheid.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x