Cão da Serra de Aires - Portugese herder

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Herdershonden
Land van oorsprong Portugal
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Cao da Serra de Aires ook wel Portugese Schaapshond genaamd lijkt erg veel op de Pyrenese en Catalaanse Herdershonden en het is bekend dat hij is gekruist met de Franse Briard. Het is een allround herders- en waakhond en hij is geschikt voor zowel schapen en geiten als voor runderen, paarden en varkens. Het ras komt het meest voor in het district Alentejo. Door zijn aapachtige hoofd wordt hij door de bevolking aaphond genoemd. De Cao da Serra de Aires is erg werkwillig en trouw, leert gemakkelijk en is levendig. Het komt buiten het land van herkomst nauwelijks voor.

Een Cão da Serra de Aires - Portugese herder opvoeden

De Cáo da Serra de Aires kan dominant en zelfzuchtig zijn maar met een consequente opvoeding geeft dit geen problemen. Het is een uitdaging om De Cáo da Serra de Aires af te richten maar het is een vriend voor het leven. Dit ras heeft naast een africhting als kuddebewaker ook nood aan een 'mentale' africhting.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Cão da Serra de Aires - Portugese herder? Kijk dan op onze Cão da Serra de Aires - Portugese herder opvoeden pagina.

Uiterlijk

Kleur: verschillende tinten geel, kastanjebruin, grijs, fawn of wolfsgrauw. Gewicht: 12-18 kg Schofthoogte: reu 42-48 cm, teef 40-46 cm.

Aard

De hond kan moeilijk zijn maar voor zijn gezin heeft hij alles over, Erg gehecht aan de baas. Als deze hond van baas veranderd kan het enige tijd gebeuren voordat hij / zij gewend is. Jegens vreemde mensen kan hij erg wantrouwig zijn, ze kunnen er wel aan wennen maar dat kan een tijd duren. Het is verder een erg dominante hond, 2 reuen van dit ras bij elkaar zetten kan een tijdje goed gaan maar het kan ook fout gaan. Het is ook een erg pienter ras.

Beweging

De Cao da Serra de Aires is geen stadshond, want hij heeft veel ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen specifieke gezondheidsproblemen bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.