Honden centrum

Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond (66833x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond

Davy Agten

Foto 's Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond

foto: Bouvier des flandres foto: Vlaamse koehond foto: 2 bouvier des flandres foto: bouvier des flandres

Video's

Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond

Algemeen

 • Groep:Herdershonden
 • Land van oorsprong:België
 • Algemeen voorkomen:De 'Bouvier' zoals hij kortweg wordt genoemd, is een van de populairste huishonden, zoals hij ooit een van de stoerste veedrijvers was. Hij is afkomstig uit Vlaanderen; de oude rasnaam is Vlaanderse Veedrijvershond of Vlaamse Koehond.

  Behalve veedrijver was hij ook trek- en karnhond. Vanwege hun trouwe, moedige aard en stevige lichaamsbouw, hebben Bouviers tijdens de Eerste Wereldoorlog belangrijke taken uitgevoerd, zoals het brengen van berichten en het opsporen van gewonde soldaten. Tegenwoordig is de Bouvier een bijzonder veelzijdige gezelschapshond. Hij is ook geleide- waak-, verdedigings-, speur- en politiehond.

  Het ras is een kruising van de Ierse wolfshond en de Lakense herder.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond

Consequent, maar niet al te hard. De Bouvier is intelligent en pikt relatief snel commando’s op, al leert de hond niet zo snel als bijvoorbeeld een Duitse Herder. Wanneer Bouviers éénmaal iets geleerd hebben, blijven ze dit hun hele leven onthouden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond? Kijk dan op onze Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte 61-68,5 cm
Gewicht : 40 kg

Aard

De strenge selectie die in de loop der eeuwen op de veedrijvers in Vlaanderen is uitgeoefend, hebben de Bouvier voorzien van een ijzeren gezondheid en een energiek temperament. Doordat de Bouvier altijd in nauw verband met de mens optrok en zijn voorouders zeker als bewaker moeten zijn gebruikt, maakt zijn gedrag hem ook uitermate geschikt als waak- en verdedigingshond.

Deze taak voert de Bouvier trouwens steeds meer uit. Het karakter van deze honden wordt door de liefhebbers vaak geroemd, waarbij 'moedig'en 'schrander' veel gehoorde opmerkingen zijn. De Bouvier kan trots en fel kijken, maar zich ook onderzoekend en nadenkend gedragen. De Bouvier is sterk geneigd zelf handelend op te treden als hij meent dat zijn baas in gevaar verkeerd. De Bouvier wacht in dat geval niet op een opdracht.

Zijn stoere voorkomen en hoge intelligentie maken de Bouvier tot een zeer gewaardeerde waakhond. Het waaks gedrag betekent zeker niet, dat de Bouvier zich op iedere bezoeker werpt.

Beweging

De Bouvier vereist veel lichaamsbeweging om in conditie te blijven. Omdat Bouviers goed te trainen zijn, moet zeker aandacht worden besteed aan de "mentale" training.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond

Er zijn 24 honden van het ras Bouvier des Flandres - Vlaamse koehond

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x