Anglo-Français de petit vénerie

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Andere benamingen : de Kleine Frans-Engelse Hound, de Petit Anglo-Français. De Petit werd ontwikkeld voor de jacht op kleiner wild. Het is het resultaat van een directe kruising tussen de Beagle en een aantal kleinere Franse Hounds. Als speur- en meutehonden zijn de Petits voortreffelijk voor de jacht op konijnen, kwartels en fazanten. Deze hond wordt beschouwd als de 'minst zuivere' van de Frans-Engelse Hounds en is waarschijnlijk zowel de kleinste als de jongste. Het type staat in feite vast, maar een overvoorzichtige Fransman typeert hem nog steeds als een 'Hound-in-ontwikkeling'. Dit is de meest compacte van de Anglo-Françaises en staat qua grootte tussen de Franse en de Engelse Hounds in. De Anglo-Français bestaat in twee grootten. De kleinste is dus de Anglo-Français De Petite Vénerie en de grote is de Grand Anglo-Français, die op zijn beurt bestaat in drie kleurvariëteiten : de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, de Grand Anglo-Français Blanc et Orange en de Grand Anglo-Français Tricolor.

Een Anglo-Français de petit vénerie opvoeden

De Anglo-Français de petit vénerie vraagt een consequente baas.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Anglo-Français de petit vénerie? Kijk dan op onze Anglo-Français de petit vénerie opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte : 48 tot 56 cm ( reuen en teven ) met een gewicht van ongeveer 25 kg. Kleur : huiswit met zwarte of oranje vlekken.

Aard

Deze Hound, die misschien wat terughoudender is dan zijn grote broers, is een rustig en net huisdier. Hij houdt echter van werken en vervult zowel met overgave de rol van jachthond en huisdier. De Petit past zich beter aan het leven binnenshuis aan, dan de andere Françaises. Hij heeft de overgang naar huisdier beter verwerkt dan zijn grotere broers.

Beweging

De Anglo-Français de petit vénerie heeft vrij veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.