Français tricolore

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Français ( of Chien Français, Franse Hound ) behoort tot de rassengroep van de Lopende Honden en werd ingedeeld in drie aparte door het FCI erkende rassen : de Français Blanc et Noir, de Français Blanc et Orange en de Français Tricolore ). Deze indeling vond plaats naar aanleiding van een onderzoek in 1957 naar meutehonden in Frankrijk. De opsplitsing heeft met de kleur van de vacht en de grootte van deze hond te maken. De Chien Français is een evenwichtige en stevige hond. Deze zuivere Keltische afstammelingen werden ontwikkeld uit de Gascon-Saintongeois en Levesque, en hun aantal was ontelbaar. Tegenwoordig zijn ze gespecialiseerd in de jacht op herten, maar ze zijn in feite efficiënt bij alles wat ze doen. Het zijn flinke en dappere jachthonden, die uren aan een stuk een hoge snelheid kunnen aanhouden. Met hun uitstekende stem en goed ontwikkeld reukvermogen zijn ze efficiënte meutehonden, die hun werk nauwgezet uitvoeren. Daar de functionaliteit van de hond op de eerste plaats kwam, werd er bij het fokken weinig aandacht geschonken aan de 'ideale' vormgeving van de hond.

Een Français tricolore opvoeden

De Chien Français heeft een vastberaden baas nodig, die hij als leider van de meute kan accepteren.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Français tricolore? Kijk dan op onze Français tricolore opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: reuen 62 tot 72 cm en teven 60 tot 68 cm. Gewicht: 30 kg Kleur: wit en geelbruin of koperachtig tan met zwarte mantel. Wolfsgrijs haar is toegestaan.

Aard

Moeder natuur heeft de Chien Français goed behandeld. Hij is niet alleen geschikt als jager, maar heeft zowel een elegant uiterlijk als een aanhankelijke aard. Geen enkele jager kan om nettere, mooiere honden vragen. Mits een goede opvoeding zijn het zeer trouwe honden.

Beweging

De Chien Français leeft in kennels. Het spreekt voor zich dat ze dagelijks hun portie ruimte en lichaamsbeweging nodig hebben.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.