Honden zijn leuk, maar ben je klaar voor een hond?

Honden zijn leuk, maar ben je klaar voor een hond?
Honden zijn leuk!! Ja... maar heb je je beslissing als eens goed overwogen? Het is een beslissing waar je niet lichtjes kunt overgaan. De keuze voor een hond houdt zoveel meer in dan enkel het leuke aspect. Ben je er echt klaar voor? Een hond is een levend wezen, dat uiteindelijk volledig afhankelijk zal zijn van jou. Ze hebben voeding nodig, een onderdak, verzorging, beweging, liefde, tijd en dit alles is ook op financieel vlak een niet te onderschatten kost. Ben je bereid die verantwoordelijkheid te nemen?

Je levensstijl

Dit is een van de belangrijkste elementen bij het kiezen van een hond. Alle honden hebben aandacht nodig, maar sommige nog veel meer dan andere. Laat je ze alleen, dan zullen ze zich ongemakkelijk voelen en misschien wel vernielzuchtig worden. Hetzelfde geldt voor beweging. Sommige honden hebben veel meer beweging nodig. Ben je niet vaak thuis en heb je ook niet veel tijd om te gaan wandelen of spelen, kies dan voor een zelfstandig ras, zoals Yorkshire Terriërs, Teckels of Mastiffs.

Een puppy is schattig, maar zijn opvoeding neemt tijd in beslag. Je zult enorm veel aandacht moeten schenken aan je hondje zodat hij goed opgevoed wordt. Heb je geen tijd om dit trainingsschema vol te houden, denk dan eventueel aan een volwassen hond. Deze hebben natuurlijk al hun eigen voorgeschiedenis, die misschien niet altijd even aangenaam is. Ze zijn echter wel zelfstandiger.

Keuze gemaakt?

Eens je weet wat je wil, is het belangrijk uit te zoeken waar je je hond zult halen. Je kunt ofwel kiezen voor een goede fokker of je kunt een hond adopteren uit het dierenasiel. Als je geen rasechte hond wil, dan is een hond uit het dierenasiel een prachtige oplossing. Het is niet duur, en je geeft de honden een mooiere thuis.

In het dierenasiel worden de dieren gescreend op hun gezondheid en karakter. Je zult er zeker een hond vinden die past bij je gezin. Wil je liever een rasechte hond of een specifiek ras, kies dan voor een goede fokker. Let er op dat je een 'goede' fokker uitkiest! Een goede fokker is zeer begaan met zijn honden en de plaats waar ze zullen komen. Bovendien heeft hij per jaar niet meer dan drie keer puppies te koop.

Een dierenwinkel is geen goede keuze. De puppies in deze winkels komen vaak van fokkers die enorm veel puppies kweken op een jaar. Zij zijn meer begaan met het geld dan met de gezondheid en het welzijn van hun puppies.

Overweeg je keuze voor een hond! Ben je er rotsvast van overtuigd? Dan zal je nieuwe hond bij jou een perfecte thuis vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

rik debruyne

BEN TEVREN MET MIJN BORDER COLIEE

Ria

Ik heb een Duitse herder van intussen een jaar en half. Als puppy een echte deugniet die veel energie van je eiste, maar nu fantastische hond, vraagt veel aandacht en beweging maar ik ben thuis en heb veel tijd . Ze heeft een gouden karakter en waakt goed ook, zou haar niet meer willen missen...


Een reactie plaatsen