Hepatitis bij je hond, beter voorkomen dan genezen

Hepatitis bij je hond, beter voorkomen dan genezen
Hepatitis vind je niet uitsluitend bij mensen. Ook honden kunnen deze ziekte krijgen. Het virus valt zijn lever aan, maar besmet ook andere organen, zoals de nieren en het lymfesysteem. Als deze ziekte niet behandeld wordt, kan ze fataal zijn voor je hond.

Symptomen

Een van de eerste symptomen die je hond vertoont is koorts. Een plotse temperatuurstijging kan natuurlijk ook een teken zijn van andere ziektes. Koorts is echter niet het enige symptoom bij hepatitis. Je hond zal snel zijn eetlust verliezen, zelfs al schotel je hem zijn lievelingsmenu voor.

Een ander symptoom is hoesten. Daarnaast kan een zachte maag ook een symptoom zijn. Onderzoek zijn buik, voel of je veranderingen opmerkt. Na een tijdje zal je hond ook beginnen overgeven. Als je hond uiteindelijk wakker wordt met meer slaapkristalletjes in zijn ogen en wat vocht uit zijn neus, dan zit de kans er zeker in dat je hond hepatitis heeft.

Als je denkt dat je hond besmet is, ga dan naar de dierenarts. Bovenstaande symptomen zijn nog steeds milde symptomen. De ziekte heeft zich tot dan toe nog niet echt verspreid.

Begint je hond over te geven, heeft hij diarree, buikpijn en merk je een verandering van kleur op in zijn huid, ogen en slijm? Haast je dan snel naar je dierenarts. Een onmiddellijke behandeling is hier zeker nodig!

Behandeling

Soms kan het immuunsysteem van je hond het virus uitroeien zonder medische behandeling. Toch is dit niet voor alle honden zo. Reken er dus niet op! Het is belangrijk om de gezondheid van je hond nauwlettend in het oog te houden. Wees zeker niet laks! De ziekte verspreid zich via uitwerpselen, urine en speeksel. Zelfs teken en vlooien kunnen de ziekte verspreiden. Als je hond ziek is, is het misschien ook nodig om hem te isoleren van de andere dieren. Honden hepatitis kan soms een vluchtige ziekte zijn, maar kan ook dodelijk zijn. Er hangt veel af van het immuunsysteem van je hond.

Voorkomen

Je kunt de ziekte voorkomen door vaccinatie. Even belangrijk als de vaccinatie is de gezondheid van je hond. Hou je hond gezond! Zo vermijd je de nutteloze, dure check-ups en kun je de ziekte misschien wel voorkomen!

Verder nog vragen over de gezondheid van je hond? Kijk dan zeker eens op "EHBO voor honden, tips voor een gezonde hond"


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen