Heeft mijn hond conditioner nodig?

Heeft mijn hond conditioner nodig?
Je hond in bad stoppen, het is niet altijd een pretje. Achteraf ben jij vaak nog natter dan je hond en is de badkamer een echte puinhoop. Dit noodzakelijk kwaad hou je dan ook liefst zo kort mogelijk. Extra conditioner, en nog langer in bad? 'Vergeet het'. Toch kan deze extra minuut wonderen doen met de vacht van je hond! Let wel op: Niet iedere hond moet veel in bad.

Shampoo en conditioner, wat is het verschil?

Shampoos zijn bedoeld om het vuil uit de vacht te wassen. Door het wassen gaan de haarschubben openstaan. Als je deze achteraf niet sluit kan het haar dof en ongezond worden. Door het drogen en kammen wordt het haar nog meer beschadigd. Conditioner sluit deze schubben en herstelt het vochtgehalte en de elasticiteit van het haar. Door de conditioner gaat de vacht van je hond opnieuw stralen. Wie houdt er nu niet van zo'n zachte knuffelvacht?

Conditioner voor elke hond?

Sommige honden hebben meer baat bij conditioner dan andere.

 • Heeft je hond een lange vacht?
  Honden met een lange vacht, zoals Maltesers, zijn vatbaarder voor knopen en klitten. Conditioner maakt de vacht van je hond niet enkel gezonder, maar je zult hem ook veel makkelijker kunnen kammen. 
   
 • Heeft je hond een ondervacht?

  Honden zonder ondervacht van zacht wollig haar, onderwol, hebben zeker baat bij conditioner. Hun haar kun je vergelijken met dat van ons: dun, snel knopen en snel vuil. Honden met onderwol, zoals Labradors, hebben dikker en ruwer haar. Het nestelt niet snel en stoot vuiligheid af. 
   
 • Is je hond zot van water of haat hij het?

  Als je hond water haat en geen minuut langer in de kuip wil, dan zijn er enkele alternatieve oplossingen: gebruik een 2 in 1 shampoo conditioner of gebruik een conditioner die je in zijn vacht kunt laten. Deze kun je na het baden op zijn vacht sprayen. Het heeft hetzelfde effect als een gewone conditioner en je kunt het zelfs gebruiken op een droge vacht. 
   
 • Was je je hond regelmatig?

  Als je je hond meer dan een keer per maand wast, dan is conditioner een must. Als je hond allergisch is, zul je hem ook vaker baden om van de allergenen af te raken. 


De voordelen van conditioner zijn duidelijk, maar welke werkt het best? Kies zeker een conditioner die havermeel als basisingrediënt heeft. Samen met planten zoals aloe vera, klit en smeerwortel helpen deze conditioners enorm goed tegen een jeukerige huid of ontstekingen. Je hond zal meer dan tevreden zijn: een zachte vacht, minder jeuk, en nog meer knuffels van zijn baasje!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen