Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Diarree bij honden

  Davy Agten
  Diarree bij honden
  Mensen onderschatten de ernst van diarree vaak. 

  Diarree is erg gevaarlijk omdat het kan leiden tot uitdroging. Diarree is geen ziekte, maar een symptoom van een onderliggende kwaal. Het is dan ook uiterst belangrijk om de oorzaak te achterhalen.

  Mogelijke oorzaken van diarree


  Zo kan het parvovirus een van de oorzaken zijn. Je hond kan dit oplopen door in contact te komen met besmette uitwerpselen van andere honden. Een vaccinatie hiertegen is dan ook van groot belang. Het zijn vooral jonge honden die hiermee te maken krijgen, omdat zij hiertegen nog geen inenting hebben gehad. Het is aan te raden meteen uw dierenarts te raadplegen, daar het parvovirus dodelijk kan zijn.

  Er zijn ook tal van parasieten die voor diarree kunnen zorgen. Vaak zal dit ook samengaan met braken. Veel wormen vormen een gevaar voor jonge honden. Ze kunnen niet alleen zorgen voor diarree, maar ook voor achterstand in de groei.

  De oorzaak van diarree kan ook bij de voeding liggen. Dit is meestal het gevolg van een plotse verandering in het eten van je hond. Men kijkt vaak alleen maar naar de prijs van hondenvoeding, en durft daarbij wel eens de kwaliteit uit het oog te verliezen. Daarnaast is het belangrijk om je hond te voorzien van voldoende water.

  Ook gardia kan diarree tot gevolg hebben. Dit komt vaak voor bij honden met onvoldoende weerstand. Vaak zal de diarree bij honden ook slijm of bloed bevatten. Men durft gardia wel eens als oorzaak over het hoofd te zien. Heb je verder nog vragen? Stel ze dan aan Inge.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Diarree Hond , Gardia Hond , Wormen Hand
terug naar overzicht

1 reactie

 1. biekevg

  rank: 1

  'k Was aangenaam verrast dat het woordje diarree in dit artikeltje correct gespeld wordt EMO 1,
  maar moest jammer genoeg mijn genoegen snel temperen toen 'k zag dat men het hier heeft over 'gardia'.
  De correcte naam is "Giardia (lamblia)", voor diegenen die op de naam willen gaan googelen...EMO 8

  Verder weer grappig fotootje bij 't artikel, hoor!EMO 4
  geplaatst op 15-11-2013 om 17:56
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x