De Bullmastiff

De Bullmastiff

Bullmastiff, een succesvolle mix tussen een Buldog en een Mastiff.

De naam zegt het al. Dit ras is het resultaat van een kruising tussen een Bulldog en een Mastiff. Toen er nood was aan een betere waakhond, leek dit de perfecte combinatie. Vooral in Engeland werd dit ras een enorm succes.

Een reus met een gouden hart

De Bullmastiff kan tot 66 cm groot worden en tot 70 kg wegen. Het is een ideale waakhond. Door zijn grote en krachtige bouw, heeft hij een gevaarlijke uitstraling. Hij is enorm handig en heeft veel uithoudingsvermogen. Indringers hebben geen schijn van kans. Hij lijkt gevaarlijk, maar schijn bedriegt. Het is meestal een rustige, eerder passieve hond, tot hij in een situatie komt waar hij zichzelf of zijn baasje moet verdedigen.

Enkele specifieke kenmerken maken hem overal ter wereld enorm populair. Wie het ras niet kent, zou hem helemaal niet bij kinderen durven laten. Toch is de Bullmastiff een ware kindervriend. Hij begrijpt heel snel wat kwetsbaar is, en dat is meteen een van zijn meest waardevolle karaktertrekken. Hij is lief voor zijn baasjes en vooral bij kinderen. Bovendien is hij heel verdraagzaam. Kinderen kunnen vaak nogal ruw omgaan met honden. Ze beseffen niet dat ze hen pijn kunnen doen, maar dat vindt de Bullmastiff doorgaans niet erg. Let wel op! Laat je kind nooit alleen bij een hond. Bij geen enkele hond.

Quality time

Kies je voor een Bullmastiff, hou er dan rekening mee dat het een zeer aanhankelijk dier is. Hij heeft nood aan gezelschap. Neem uitgebreid de tijd om met hem te wandelen, te joggen en te spelen. De band met je hond wordt er alleen maar sterker op. Zorg ook voor een degelijke gedrags- en gehoorzaamheidstraining. Zonder goede training kan je lieve Bullmastiff een koppig beestje worden. Vooral bij een baasje die teveel toelaat, kan dit nogal de spuigaten uitlopen.

Het is belangrijk dat je als baasje toont dat jij de baas bent, vooraleer hij denkt baas te zijn over jou. Dit betekent echter niet dat je strikt of wreed moet zijn. Roep niet en schop hem niet, heb geduld! Om te tonen dat je de baas bent is het voldoende om vastberaden over te komen. Hoe vroeger je met deze training begint, hoe meer kans op slagen. Hoe later je begint, hoe moeilijker het wordt voor jullie beiden. Dagelijkse training is een must! Zo wordt je hond de routine gewoon.

De verzorging van je Bullmastiff neemt niet zoveel tijd in beslag. Af en toe tanden poetsen, een badje en nagels knippen is voldoende. Dit geeft je meer tijd om samen op een leuke manier te spenderen. Je zult versteld staan van welke wonderlijke hond in de Bullmastiff schuilt. Met de juiste training, liefde en aandacht, wordt het een uitstekende waakhond met een lieve inborst, en je beste vriend.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen