De Bullmastiff: Een mooie mix

De Bullmastiff: Een mooie mix
De Bullmastiff wordt vaak verward met de Mastiff, een van de oudste honden van Groot-Brittannië. De Bullmastiff werd pas rond het einde van de 19de eeuw gefokt. De functie van dit ras was het beschermen van landgoederen tegen stropers. Ze waren dus ideale bewakingshonden. Ze waren zeer moedig en geduldig en konden aanvallen op commando.

Voor de Bullmastiff ontstond waren er twee rassen beschikbaar als bewakingshond. De Bulldog en de Mastiff. De Bulldog was echter niet groot genoeg en de Mastiff niet snel genoeg. Een kruising van beide rassen was dus de ideale hond.

Karakter

De Bullmastiff staat bekend als een rustige en ontspannen hond. Ze worden niet vlug geprikkeld, maar als ze eenmaal geprikkeld zijn tegen een gevaar, kunnen ze een bedreiging vormen. Door zijn genetische oorsprong is de Bullmastiff een ideale waakhond en doet hij alles om zijn gezin te beschermen. Tegenover andere dieren en mensen kunnen ze zich vijandig opstellen. Bovendien zijn ze een echte dierenvriend voor kinderen. Let er wel op dat je een Bullmastiff van jongs af aan leert kennis maken met kinderen, het kan voor problemen zorgen als je een volwassen Bullmastiff in huis haalt. Dit ras kan bovendien niet goed tegen warme temperaturen. Ook staat hij bekend voor het kwijlen en het luid snurken.

Verzorging

Een bad is zelden nodig. Hij heeft af en toe een borstelbeurt nodig om de dode haren van de vacht te verwijderen.

Beweging

Een Bullmastiff is vrij groot en heeft veel beweging nodig om in topvorm te blijven. Als ze niet voldoende beweging krijgen en te veel eten, hebben ze een grote kans op overgewicht. Een paar wandelingen per dag zijn noodzakelijk.

Gezondheid

De levensverwachting van een Bullmastiff is 10 jaar. Het is heel belangrijk dat dit ras als puppy getest wordt op heup- en elleboogproblemen.

Gezondheidsproblemen waar deze hond mee te maken kan krijgen zijn:

  • Maagtorsie: de maag kantelt zich rond zijn as
  • Elleboogdysplasie: aandoeningen aan het ellebooggewricht
  • Hemangiosarcoma: een tumor die uitgaat van het bloedvat of van cellen van de bloedvatwand
  • Lymfosarcoom: een tumor in het lymfeweefsel
  • Hypothyreoïdie: een tekort aan schildklierhormonen waardoor de schildklier trager werkt
  • Osteosacroom: een tumor uitgaande van een bot.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Luc Engels

Ik heb me er één besteld. Ik droom er al lang van en nu komt het er eindelijk van.

en verder niks meer gehoord??
Heb je er nu één ??? Een was is uw ervaring met dit ras EMO 1

en verder niks meer gehoord??
Heb je er nu één ??? Een was is uw ervaring met dit ras EMO 1


Een reactie plaatsen