Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Bloed in de urine van je hond? Geen paniek!

  Davy Agten
  Bloed in de urine van je hond? Geen paniek!
  Het kan bij honden voorkomen dat ze bloed in hun urine hebben. Wat je dan zeker niet mag doen, is panikeren. Je gaat best dadelijk over tot actie. De dierenarts zal je verder kunnen helpen met wat het probleem juist is. Let wel op, zij willen af en toe gewoon antibiotica geven en dan is het probleem voor hen opgelost. Dat is echter niet de juiste manier. De symptomen zullen verdwijnen maar binnen de kortste keren zal je toch terug naar de dierenarts moeten omdat de ziekte is teruggekeerd of zelfs nooit volledig is verdwenen. Je moet namelijk de oorzaken aanpakken en zo ook de levensstijl van de hond.

  Mogelijke oorzaken van bloed in de urine


  Er zijn verschillende mogelijke oorzaken. Het bloed in de urine kan ontstaan door een blaasontsteking, door nierstenen of door blaasstenen. Een blaasontsteking is een blaasprobleem dat veel kan voorkomen. De blaaswand is namelijk zeer vatbaar voor infecties. Nierstenen daarentegen ontstaan doordat mineralen, die in de urine zitten, samenklonteren. Daardoor zal de blaaswand irriteren en zo zullen er dan weer bloedingen ontstaan. Dan zijn er nog de blaasstenen. Dat zijn eigenlijk ook niersteentjes die terechtgekomen zijn in de blaas.
  Wanneer de juiste oorzaak gevonden is, kan men overgaan tot het genezen ervan.

  Geneesmiddelen kunnen een deel van het probleem oplossen maar men kan zich beter focussen op het voorkomen van de bloedingen. Daarvoor moet men de levensstijl van de hond aanpassen.

  Geef je hond regelmatig vers water. Op die manier kan hij voldoende plassen en verdwijnen er vele bacteriën. Gebruik best gefilterd water om meer bacteriën te vermijden. Ook moet je je hond voorzien van gezond eten en voldoende vitamine C. Regelmatig gaan wandelen met je hond is aangeraden. Zo zal de urine niet te veel opstapelen, wat infecties zou veroorzaken. Bovendien is beweging gezond voor je hond.

  Wat eventueel ook een goede oplossing kan zijn, is homeopathie. Het is een veilige manier om te genezen en de hond heeft bovendien geen last van nevenwerkingen. Zo zal je minder naar de dierenarts moeten, wat je een hoop geld en tijd bespaart. Homeopathie zorgt voor een goede lichaamsbalans.

  Vertrouw dus niet enkel en alleen op de antibiotica die je dierenarts voorschrijft maar onderneem zelf ook actie. Pak de onderliggende problemen aan en voorkom zo de vele bezoeken aan je dierenarts. Een gezonde levensstijl zal de bloedingen weghouden van je hond en hem veel gelukkiger maken.

  Heb je verder nog vragen? Stel ze dan aan Inge, onze paraveterinair dierenartsassistente via: Vraag het aan Inge.  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
terug naar overzicht

3 reacties

 1. cross

  rank: 623

  Mijn Surinaamse Dagoe had een blaaspoliep. Vorige week een afdankertje opgehaald en die wilde de auto niet in, is in shock geraakt. Volgende dag bloed poepen, naar DA, h20, hartslag, temperatuur, hemoglobine alles in orde. DA bevestigde shock, spuiten gehad, pillen mee tegen diarree, blikvoer mee, hond dronk wel, maar at en liep niet, werd steeds kouder, heb gemasseerd en hij is toch overleden. Hij ging van de 1 naar de ander, die lui waar ik hem ophaalde hadden hem net, de hond had een huidallergie en zijn paspoort was vervalst. Hollands Herderxborder collie en van de laatste hadden ze een labrador gemaakt. Ik heb de vorige eigenaars gevraagd aangifte te doen bij politie en dierenbescherming, nooit meer wat gehoord. Wie kan mij meer vertellen over shock en autovrees bij afgedankte EMO 14honden???
  geplaatst op 10-08-2011 om 08:05
 2. biekevg

  rank: 1

  Hoe zien jullie in hemelsnaam dat er bloed in zijn urine zit??? Zijn hoopjes even controleren, is geen probleem natuurlijk, maar zijn ontelbare plasjes?EMO 12
  geplaatst op 21-07-2011 om 11:08
 3. Diane1984

  rank: 19

  Mijn hond had ook eens een periode bloed in de urine. Na meerdere onderzoeken bleek zijn prostaat vergroot en is hij chemisch gecastreerd. Aangezien het hiermee maar tijdelijk opgelost was hebben wij hem een half jaar later 'echt' laten castreren
  geplaatst op 20-07-2011 om 12:45
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x