Volpino italiano

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Europese keeshonden
Land van oorsprong Italië
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Volpino is de Italiaanse versie van de Keeshond. Het ras was al bekend in de tijd van de Romeinen. Hij is verwant aan de Keeshond, ze hebben waarschijnlijk dezelfde voorouders maar hebben zich vanaf vroeger tijden in twee verschillende richtingen ontwikkeld. Tegenwoordig is het een zeldzaam ras, ook in het land van oorsprong Italië. Hij werd vroeger al gebruikt als gezelschapshond waarbij hij niet een huis of hof, maar zijn baas bewaakte waar die ging en waarschuwde bij mensen die hij als onbetrouwbaar kenmerkte. Hij was zeer geliefd bij zowel het hof als de gewone man. Hij was tevens de trouwe begeleider van Michelangelo. Volpe betekent 'vos' in het Italiaans, en dat is een goede beschrijving van dit ras. De Volpino Italiano is al eeuwen lang de favoriet van de Italiaanse vrouwen. De honden werden behangen met ivoren halsbanden, symbolen van affectie en rijkdom. De Florentijnse Keeshond kan je herkennen aan zijn overvloedige, effen witte vacht, zijn sportief gekrulde staart, zijn prikoren en zijn vosachtig uiterlijk.

Een Volpino italiano opvoeden

Deze levendige en speelse hond heeft een duidelijke maar vriendelijke opvoeding nodig om zijn pittige temperament en neiging tot blaffen in goede banen te leiden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Volpino italiano? Kijk dan op onze Volpino italiano opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte van de Volpino is maximaal 30 cm en gewicht ongeveer 4 kg. Kleur: De Volpino is rood of wit.

Aard

De Volpino is vriendelijk en zeer aanhankelijk, waaks betreffende zijn baas. Voor zijn kleine afmetingen is de Volpino een zeer geschikte waakhond. Hij is argwanend tegenover vreemden en blaft wel tien keer harder dan hij bijt en twintig keer harder dan hij groot is. Het is een lieve, goedaardige hond, die vatbaar is voor redelijke discipline. Het is een levendige, opgewekte en speelse hond met een sterke persoonlijkheid. Hij is aanhankelijk en een goeie kameraad voor kinderen.

Beweging

De Volpino italiano past zich gemakkelijk aan als huishond en stelt geen speciale eisen naar open ruimte en overvloedige beweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.