Honden centrum

Keeshond (53369x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Keeshond

Davy Agten

Foto 's Keeshond

foto: Keeshond Bonny van 't Kezenhoeveke foto: Keeshond foto: Keeshond game . foto: Keeshonds foto: Cisco at rest (Keeshond) foto: Keeshond foto: Choose me ! foto: Jimmy foto: Jimmy & Emanoel foto: Cisco aka Fluffy Butt (Keeshond) foto: Jimmy & Manu Love Blue foto: He's a naughty boy

Video's

Keeshond Keeshond Keeshond Keeshond

Algemeen

 • Groep:Europese keeshonden
 • Land van oorsprong:Duitsland
 • Algemeen voorkomen:Duitse Spitzen zijn nakomelingen van Turfhonden "Canis familiaris palustrus - Rütimeyer" uit het Steentijdperk en de latere "Paalwoningspitzen" en zijn het oudste hondenras uit Midden-Europa. Talrijke andere rassen zijn hieruit voortgekomen. In sommige Engelstalige landen wordt de Wolfspitz ook "Keeshond" genoemd, en de Dwergspitz "Pomeranian".

  Spitzen bekoren door een mooie, dankzij een rijkelijke onderwol, uitstaande vacht. Bijzonder opvallend is de rond de hals liggende, sterke manenachtige kraag en de pluimig behaarde staart die fier over de rug wordt gedragen. Het vos-achtig hoofd met schrandere ogen, de spitse, kleine, dicht bij elkaar staande oren, verlenen de Spitz zijn karakteristiek stoutmoedig uiterlijk.

  De Duitse Spitz is steeds opmerkzaam, levendig en buitengewoon aanhankelijk tegenover zijn eigenaar. Hij is zeer leergierig en gemakkelijk op te voeden. Zijn wantrouwen tegenover vreemden en zijn gebrek aan jachtinstinct maken hem tot ideale bewaker van huis en erf. Hij is noch angstig, noch agressief. Bestand tegen alle weer, zijn robuustheid en hoge levensverwachting zijn belangrijkste eigenschappen.

  Zijn zijdezachte grijze vacht vormt manen aan hals en borst. De pluimstaart, die hij opgerold op zijn rug draagt, is net als de poten witachtig of zilvergrijs.

  (De naam van de Wolfspitz / Keeshond op de foto is : Bonny van 't Kezenhoeveke
  De naam van de eigenaar is : K & MJ Geerens-Vanhaelen)
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Keeshond

Keeshonden kunnen zeer dominant zijn en hebben een strenge aanpak nodig. Wanneer de baas echter zijn positie als leider bepaald heeft, is de hond makkelijk op te voeden wegens de grote intelligentie van deze honden. Als u de Keeshond eenmaal kent, is het: eenmaal een Kees altijd een Kees!

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Keeshond? Kijk dan op onze Keeshond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 45-55 cm
Gewicht: 20-30 kg
Kleur: wolfsgrijs met witachtige of zilvergrijze banen
Bijzonder kenmerk: manen aan hals en borst

Aard

De keeshond is van origine een waakhond die boerderijen, soms schepen, moest bewaken. Daarom heeft hij weinig neiging om te gaan zwerven, maar kan hij wat wantrouwig zijn tegenover vreemden.

Op boerderijen worden ze echter niet veel meer gezien, de plaats van de kees als waakhond is veelal overgenomen door (bastaard) Duitse herders. Mogelijk heeft dat te maken met het toch vrij zachte karakter van de kees en met zijn reputatie als keffer.

Tegenwoordig wordt de keeshond voornamelijk gebruikt als huishond. Liefhebbers noemen de keeshond aanhankelijk, oplettend en levendig, zeer geschikt om in een gezin te houden. Ze zijn bijzonder trouw aan hun baas, en over het algemeen leergierig.

Beweging

Ook een Keeshond heeft beweging nodig, niet zoveel als een jachthond maar wel om zijn energie kwijt te kunnen raken. Het voordeel van een Keeshond is dat hij geen jachtinstinct heeft, waardoor het een hond is die makkelijk op het erf blijft.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Keeshond

Er zijn 24 honden van het ras Keeshond

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x