Steirische rauhhaarbracke

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Oostenrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Carl Peintinger is begonnen dit ras te fokken door de Hannover'scher Scheisshund te kruisen met de ruwharige Istrische Brak. De laatste vanwege zijn jachtkwaliteiten en voorkomen. Met de beste puppies uit het nest is daarna selectief verdergefokt. De Steirische rauhhaarbracke is een gepassioneerde, harde jachthond met een mooie luide stem die ook in het zwaarste bergterrein het wild kan volgen. Goed in staat te brakkeren op haas en vos, maar door zijn scherpte ook geschikt voor de jacht op zwartwild.

Een Steirische rauhhaarbracke opvoeden

De Steirische rauhhaarbracke heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Steirische rauhhaarbracke? Kijk dan op onze Steirische rauhhaarbracke opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: reuen 47-53 cm. teven 45-51 cm.

Aard

De Steirische rauhhaarbracke is rustig en aanhankelijk. In het werk echter onvermoeibaar. Mag beslist niet agressief of angstig zijn. Niet echt geschikt als huishond. Moet echt kunnen werken met een jager.

Beweging

Dit ras heeft vrij veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Er zijn geen rasspecifieke afwijkingen bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.