Istarski ostrodlaki gonic

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Joegoslavië
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Istarski Goni ( of Itrski Gonic, Istrische Brak, Istarski Ostrodlaki Gonic ) behoort tot de hondenrassengroep van de Lopende Honden en is onderverdeeld in twee afzonderlijke rassen, die niet met elkaar gekruist mogen worden. De twee afzonderlijk erkende rassen zijn de Kratkodlaki ( of kortharige ) en de ostrodlaki ( draadharige ). Deze Istrische jagers zijn het resultaat van kruisingen tussen Fenicische Zichthonden en Europese Speurhonden. Zij zijn de oudste 'Joegoslavische' Speurhonden. Ze worden geprezen om hun speurvermogen bij het bloedspoor en hun 'bravura basso' tijdens de jacht wordt enorm bewonderd.

Een Istarski ostrodlaki gonic opvoeden

De Istarski ostrodlaki gonic heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Istarski ostrodlaki gonic? Kijk dan op onze Istarski ostrodlaki gonic opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte varieert van 44 tot 58 cm, met een gewicht van 18 tot 20 kg. De kleur is wit. Oren meestal oranjeachtig of met oranjeachtige vlekken. Oranje vlek op het voorhoofd. Oranjeachtige vlekken kunnen ook op het lichaam voorkomen.

Aard

Istarski ostrodlaki gonic honden zijn, net als hun stem, rustig en vol. In huis zijn zij vredig en zwijgzaam. Door hun knappe uiterlijk hebben zij ook bewondering in show-kringen verworven. Deze honden doen echter nog steeds hoofdzakelijk dienst als jachtmetgezel, in de jacht op haas en vos. Het is een aanhankelijke en goede gezelschapshond.

Beweging

De Istarski ostrodlaki gonic heeft veel ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Er zijn geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.