Porcelaine

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Porcelaine, waarvan wordt aangenomen dat hij de oudste Franse Speurhond is, behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende Honden. Hij stamt af van de uitgestorven Montiamboeuf en van een paar kleinere Zwitserse Laufhunds. Na de Franse Revolutie moest het ras opnieuw worden opgebouwd, maar hij heeft zich nu weer gevestigd. Deze hond is gespecialiseerd in de jacht op reeën en hazen. Het is een mooie hond om zien. Hij is net zo verfijnd en elegant als fijn 'porselein'. Met zijn scherpe neus en zijn krachtige stem is hij een goede jager, die goed past in een meute.

Een Porcelaine opvoeden

De Porcelaine heeft een consequente opvoeding en een vastberaden baas nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Porcelaine? Kijk dan op onze Porcelaine opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte bedraagt voor reuen 55 tot 58 cm en voor teven 53 tot 56 cm. Het gewicht varieert rond de 28 kg. Kleur : helderwit met ronde oranje vlekken die nooit een mantel vormen. Deze vlekken bedekken gewoonlijk zwarte vlekken op de huid. Oranje vlekken op de oren zijn zeer karakteristiek voor dit ras.

Aard

De Porcelaine is stoutmoedig, robuust, snel, impulsief en enthousiast. Daarnaast kan hij rustig en vriendelijk zijn; dus een ideale gezelschapshond.

Beweging

Eén Porcelaine kan in het gezelschap van zijn baas leven. Voor meerdere exemplaren is het aangewezen om die in een kennel te houden. Deze honden vragen voldoende ruimte en lichaamsbeweging.

Erfelijke ziekten

Voor dit ras zijn er geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.