Poitevin

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Poitevin ( oorspronkelijke naam : Chien du Haut-Poitou ) dateert uit het begin van de 18de eeuw en is één van de oudste Franse speurhonden. De Marquis Francois de Larrye wordt gezien als de vader van dit ras. Hij werd ook Père Poitevin genoemd. Deze knappe Hounds bevolkten de regio van Haut-Pitou. Engelse Foxhounds werden, na een verwoestende hondsdolheidplaag, gekruist met de weinige overgebleven exemplaren, in een poging om het ras nieuw leven in te blazen. De nieuwe Poitevin lijkt natuurlijk meer op het Engelse ras dan zijn voorgangers. Het ras werd oorspronkelijk gebruikt voor het achtervolgen van wolven. Deze zeer actieve, stoutmoedige, snelle en levendige hond kan een prooi een hele dag lang achtervolgen. Hij is niet bang voor een braamstruik. Met zijn scherpe neus, zijn krachtige stem en vaardigheid als meutehond is hij uitstekend geschikt voor de jacht op het hert. Net als alle andere meutehonden is hij niet erg geschikt voor een leven in een gezin. Hij moet erop getraind worden om niet het spoor van het ene dier te verlaten, voor dat van een ander.

Een Poitevin opvoeden

Consequent opvoeden is bij de Poitevin belangrijk. Het is aan te bevelen een cursus gehoorzaamheid met de Poitevin te volgen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Poitevin? Kijk dan op onze Poitevin opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte : reuen 62 tot 72 cm en teven 60 tot 70 cm, met een gewicht van ongeveer 35 kg. Kleur : driekleurig, met een zwarte mantel of grote vlekken. Soms zwart en oranje. Wolfsgrijs komt algemeen voor.

Aard

De Poitevin is absoluut geen lastige hond om mee te werken. Dit elegante dier wordt door een kleine groep van Houndliefhebbers in Frankrijk gefokt. Hij is echt vriendelijk en aandachtig. Hij maakt zich geliefd bij diegenen die met hem werken, door zijn levendige in intelligente aard.

Beweging

Dit is geen hond voor het leven in de stad en hij wordt niet graag alleen gelaten. De poitevin is van nature een meutehond, heeft dus dagelijks behoefte aan veel ruimte en lichaamsbeweging, en is geschikt voor het leven in een kennel.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.