Petit Gascon Saintongeois

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Het ras stamt uit het district Saintongeois aan de Franse westkust. Het enige wat de Grand Gascon Saintongeois en de Petit Gascon Saintongeois onderscheidt, is de schofthoogte. Voor de Franse Revolutie waren de honden uit Saintongeois beroemd vanwege hun vermogen om op wolven te jagen. Het ras dunde echter in de loop van de tijd uit, maar werd gereconstrueerd door baron de Virelade in de jaren veertig van de negentiende eeuw. Dit gebeurde met behulp van de robuuste Grand Gasconies. Zijn prooi was vanaf het begin vooral ree, maar tegenwoordig jaagt hij ook op hert, vos en wild zwijn. De petit-variant is gespecialiseerd in konijn en haas. Helaas is het ras tamelijk zeldzaam in Frankrijk, en komt het daarbuiten helemaal niet voor.

Een Petit Gascon Saintongeois opvoeden

De Petit Gascon Saintongeois heeft een consequente, maar zachtaardige opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Petit Gascon Saintongeois? Kijk dan op onze Petit Gascon Saintongeois opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: reu 52-60 cm, teef 50-56 cm. Kleur: witte ondergrond met grotere of kleinere zwarte vlekken. Sommige honden hebben een zwarte mantel. Twee vlekken zijn vaak aan weerszijden van het hoofd geplaatst en bedekken de oren en omvatten de ogen. De overgang van zwart naar wit op het hoofd moet tankleurig zijn en bovendien moeten er tankleurige vlekken boven de ogen zitten. Op de achterzijde van het onderbeen komt een reekleurige vlek voor. Dit is het adelskenmerk van het ras.

Aard

De Petit Gascon Saintongeois heeft een vriendelijk en goedaardig temperament. Buiten Frankrijk komt hij niet voor, maar in Frankrijk zelf is hij nog steeds een populaire jachthond. Het is werkelijk een buitengewoon spektakel om een meute van deze grote Hounds in volle draf te zien.

Beweging

Deze uitgesproken jachthond past het best in een kennel. Hij heeft veel ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.