Honden centrum

Grand Gascon Saintongeois (3702x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Grand Gascon Saintongeois

Davy Agten

Foto 's Grand Gascon Saintongeois

foto: Grand Gascon Saintongeois foto: Grand Gascon Saintongeois foto: Grand gascon saintongeois foto: Grand gascon saintongeois foto: Grand gascon saintongeois foto: Grand gascon saintongeois foto: Grand gascon saintongeois foto: Grand gascon saintongeois foto: Grand gascon saintongeois foto: Grand gascon saintongeois

Algemeen

 • Groep:Grote lopende honden
 • Land van oorsprong:Frankrijk
 • Algemeen voorkomen:De Gascon-Saintongeois ( of de Virelade ) bestaat in twee versies : de Grand Gascon-Saintongeois en de Petit Gascon-Saintongeois.

  Buiten de schofthoogte en het gewicht zijn er tussen die twee variƫteiten geen verschillen. Baron de Virelade ontwikkelde deze hond, door de weinige overgebleven exemplaren van de Grand Gascon en de Saintongeois te kruisen. Beide rassen waren grote jachthonden die op herten en ander groot wild jaagden.

  De Grand Gascon-Saintongeois kon zich goed aanpassen aan het wild waarop zijn voorouders jaagden. De kleinere versie van het ras, de Petit Gascon-Saintongeois, werd ontwikkeld om op konijnen en kleiner wild te jagen. Beide variƫteiten behoren tot het ras van de 'lopende honden'.

  Deze meutehond bij uitstek is zeer snel, heeft een scherpe neus en een krachtige geblaf. Hij wordt als de beste speurhond voor de haas beschouwd. De paashaas is gewaarschuwd. Hij is zeer veelzijdig en wordt ook voor de jacht op groot wild ingeschakeld. Hij heeft een vastberaden baas nodig.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Grand Gascon Saintongeois

De Grand Gascon Saintongeois heeft een consequente, maar zachtaardige opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Grand Gascon Saintongeois? Kijk dan op onze Grand Gascon Saintongeois opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte : reuen : 65 tot 72 cm en teven 62 tot 68 cm, met een gewicht van ongeveer 35 kg.
Kleur: een witte ondergrond met zwarte vlekken, soms gespikkeld. Meestal twee zwarte vlekken aan de zijkant het hoofd, die de oren en de ogen bedekken en eindigen bij de wangen. De wangen zijn tan, bij voorkleur bleek van kleur. Twee tan-aftekeningen boven de wenkbrauwen en een tan-aftekening op de binnenkant van de oren. Ook tan spikkels op de benen. Soms een 'marque de chevreuil', of een reekleurige aftekening op de onderkant van de dij.

Aard

De Grand Gascon Saintongeois heeft een vriendelijk en goedaardig temperament. Buiten Frankrijk komt hij niet voor, maar in Frankrijk zelf is hij nog steeds een populaire jachthond. Het is werkelijk een buitengewoon spektakel om een meute van deze grote Hounds in volle draf te zien.

Beweging

Deze uitgesproken jachthond past het best in een kennel. Hij heeft veel ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x