Honden centrum

Petit Basset griffon vendéen (21177x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Petit Basset griffon vendéen

Davy Agten

Foto 's Petit Basset griffon vendéen

foto: Petit Basset griffon vendéen foto: Petit Basset griffon vendéen

Video's

Petit Basset griffon vendéen Petit Basset griffon vendéen Petit Basset griffon vendéen Petit Basset griffon vendéen

Algemeen

 • Groep:Kleine lopende honden
 • Land van oorsprong:Frankrijk
 • Algemeen voorkomen:Dit is een zeer oud Frans jachthondenras. Deze hond heet de Petit Basset Griffon Vendéen, omdat er ook een grotere versie bestaat, de Grand Basset griffon vendéen.

  De Petit werd gefokt uit zijn grotere broers. Alle Bassets staan laag op de benen voor de jacht door kreupelhout. Zoals alle Griffons, zijn Griffons Vendéen ruwharig; ze zijn bekend om hun fijne neus.

  De Petit is een sterke, actieve hond, die makkelijk een dag lang jaagt. Hij heeft een welluidende stem. De moeilijke terreinomstandigheden van de Vendée stellen hoge eisen aan jachthonden. Ze zijn actief, bruisen van energie en zouden er het liefst de hele dag op uittrekken. Ze werken tamelijk zelfstandig en kunnen dus eigenzinnig zijn.

  De Bassets en Briquets werken bij voorkeur in kleine groepen; de jager volgt te voet. Deze hond geniet een grote belangstelling in Amerika en Engeland, waar actieve eigenaars dit ras promoten.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Petit Basset griffon vendéen

Petit Bassets griffon vendéen weten alles beter dan hun baas, zijn altijd in voor iets nieuws en verwachten van hun baas dat hij of zij deze honden een ruime afwisseling in activiteiten bieden kan want een ruim aanbod aan geestelijke afwisseling staat bij dit ras voorop.

Honden met een grote mond maar klein hartje. met een consequente opvoeding is de Petit Basset Griffon Vendéen een vrolijke metgezel die af en toe zijn zin wil doordrijven. Die eigenschap moet men bij dit ras op de koop toenemen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Petit Basset griffon vendéen? Kijk dan op onze Petit Basset griffon vendéen opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schouderhoogte reuen 38 en teven 34 cm. Gewicht 11 tot 16 kg.
Kleur: Tweekleurig (wit met grijze, rode, oranje of zwarte vlekken) of driekleurig (wit-zwart-rood, wit met haaskleur, wit-grijs-rood). Eénkleurig, minder gewenst (haaskleurig of grijs/wit).

Aard

Petit Bassets griffon vendéen zijn en blijven op de allereerste plaats zeer gepassioneerde jachthonden, net zo gepassioneerd als de Franse jagers, die op de dag van vandaag nog altijd met deze honden werken (jagen).

Een echte Petit Basset griffon vendéen is ontzettend slim, vastberaden, zeer ondernemend, heeft een grote mate van zelfstandigheid in zijn hele doen en laten en daar hoort ook bij een grote mate van zelfstandigheid in het al dan niet gehoorzamen aan de baas.

Slaafsheid is de Petit Basset geheel vreemd. Deze honden zijn altijd uit op een voordeeltje, kennen een enorme wilskracht en doorzettingsvermogen als het erop aan komt om hun zin te krijgen.

Beweging

De Basset Griffon Vendéen vereist veel lichaamsbeweging. Het is een energiek en actief ras.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x