Honden centrum

Landseer E.C.T. (19536x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Landseer E.C.T.

Davy Agten

Foto 's Landseer E.C.T.

foto: Landseer foto: Landseer foto: Landseer ECT foto: Landseer ECT foto: Landseer ECT foto: Landseer ECT foto: Landseer ECT foto: Landseer ECT foto: Landseer ECT foto: Landseer ECT

Video's

Landseer E.C.T. Landseer E.C.T. Landseer E.C.T. Landseer E.C.T.

Algemeen

 • Groep:Type berghond
 • Land van oorsprong:Duitsland - Zwitserland
 • Algemeen voorkomen:De landseer is pas sinds 1959 een erkend, zelfstandig ras.Voordien werd deze hond beschouwd als een zwart-witgevlekte variant van de newfoundlander. De hond heeft zijn naam te danken aan de Engelse schilder E.H. Landseer, die hem al ruim een eeuw geleden afbeeldde
  op zijn doeken.

  Net als de newfoundlander heeft de landseer een passie voor water. Verder lijkt hij ook qua karaktervastheid en aardig sterk op dit ras. De landseer is doorgaans groter en zwaarder dan de newfoundlander. Het grootste verschil tussen beide rassen is echter de zwart-witgevlekte van van de landseer; de newfoundlander is uitsluitend effen zwart of bruin
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 5
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Landseer E.C.T.

De Landseer is gemakkelijk op te voeden omdat hij goed reageert op de stem van de opvoeder. Hij heeft alleen maar een rustige en evenwichtige opvoeding nodig, dit gaat zonder problemen.

Wel moet je rekening houden dat je de Landseer van pups af aan al afleert om aan de riem te trekken. Omdat deze hond toch wel wat kracht heeft en als hij volgroeit is kan hij die goed gebruiken.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Landseer E.C.T.? Kijk dan op onze Landseer E.C.T. opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: reu 70-80 cm, teef 67-72 cm
Gewicht: reu 50-80 kg, teef minder
Kleur: zwart-wit gevlekt
Bijzonder kenmerk: lijkt op de newfoundlander, maar is tweekleurig en groter

Aard

Een Landseer is onafhankelijk, sterk en intelligent. Hij is geschikt als gezelschapshond. Zijn aard is nog altijd die van de vissershond van Newfoundland, daarom moet hij geregeld het water in.

De Landseer is vriendelijk, intelligent , goede bewaker, alert en moedig. Hij is een aanhankelijke en zachtaardige hond. De Landseer is zachtmoedig en volgzaam.

Hij is verder een ongecompliceerde hond en een sociaal dier. De Landseer is ook nog zelfbewust en evenwichtig.
Ze blaffen zeer weinig.

Beweging

De Landseer heeft wel wat lichaamsbeweging nodig, zodat hij in topconditie blijft. Hij heeft veel ruimte nodig, dus een grote tuin is verreist.

Hij zwemt ook heel graag net zoals de New Foundlanders. Het is trouwens een ideale vorm van lichaamsbeweging voor de Landseer. De Landseer is zeker geen kennelhond, dus opgesloten zijn is niets voor hem.

Erfelijke ziekten

Heup- en elleboogdysplasie komen in dit ras voor.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Landseer E.C.T.

Er zijn 5 honden van het ras Landseer E.C.T.

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x