Lakeland terriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote- en middenslagterriërs
Land van oorsprong Engeland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De oude rasnaam van de Lakeland Terriër was Patterdale Terriër. Later is hij genoemd naar het merengebied in Cumberland in Noord-Engeland. Engelse boeren gebruikten deze honden als vossenjagers. Ze zijn vasthoudend en moedig en groeven zich ondergronds diep in. Soms raakten ze daarbij dagenlang vast. Dan moesten ze worden uitgegraven. Deze hond spoorde niet alleen de vossen op, hij doodde ze ook. Hoewel de afstamming nog steeds een raadsel is, zou de Lakeland Terriër gemeenschappelijke voorouders hebben met de Border Terriër, de Bedlington Terriër en de Dandie Dinmont Terriër. Ondanks hun jachtlust, zijn Lakelands ook geschikt als huishond. Tegenwoordig komt hij tamelijk veel voor en is hij geliefd als familie- en tentoonstellingshond.

Een Lakeland terriër opvoeden

Rustige opvoeding. Het is zaak een vertrouwensband op te bouwen. Wanneer dit lukt, dan wil de Lakeland Terriër werken voor zijn baas.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Lakeland terriër? Kijk dan op onze Lakeland terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte van de Lakeland Terriër mag niet boven de 37 cm zijn. Gewicht van Lakeland Terriër reu 7,7 kg en die van de Lakeland Terriër teef 6,8 kg. Kleur: Zwart met roestbruine aftekening, blauw met roestbruine aftekening, rood, tarwekleurig, roodgrijsachtig, leverkleurig, blauw of zwart. Witte haarvlekjes op de tenen en de borst zijn ongewenst maar wel toegestaan. Mahoniekleurig en donker roestkleurig is niet typisch.

Aard

De Lakeland Terriër is vrolijk, onbevreesd gedrag, schrandere uitdrukking, snelle bewegingen, alert. Verder is de Lakeland Terriër kloek, vriendelijk en zelfverzekerd. Het zijn moedige werkers en tegelijk hartelijke honden om in huis te hebben. Ze doen hun werk met volle overgave en komen vaak belabberd en zeer vermoeid terug naar hun baas. Wel zijn ze net zo trouw aan hun baas. Een regelmatige vachtverzorging is voor deze hond een must.

Beweging

De Lakeland Terriër is een levendige en vriendelijk hond, die gek is op spelletjes.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.