Honden centrum

Bedlingtonterriër (53790x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Bedlingtonterriër

Davy Agten

Foto 's Bedlingtonterriër

foto: Bedlingtonterriër foto: Bedlingtonterriër foto: P2250064 foto: Bedlington Terriers foto: All of Wee GLEN'S FAMILY all Born 22 nov 2006 DOUGAL, Glen, Cassie, Acoebaran, Lily, Sirus, ANNIE foto: BRENIN in the GLEN JULY 2006 foto: Baarney_Driving HIS AUTO_Email[1] foto: From Hiroshima to Hope foto: BEDLINGTON TERRIER BRENIN and WEE CHARLIE foto: TWIGGY XMAS 2006 foto: Holly foto: Bedlingtonterriër foto: DSC01790 foto: DSC01722 foto: BENGIE our RESCUED BEDLINGTON TERRIER foto: GLEN AT  HOME JUNE 2007

Video's

Bedlingtonterriër Bedlingtonterriër Bedlingtonterriër Bedlingtonterriër

Algemeen

 • Groep:Grote- en middenslagterriërs
 • Land van oorsprong:Groot-Brittannië
 • Algemeen voorkomen:Deze hond had tot zo'n tweehonderd jaar geleden nog echt korte pootjes en een gedrongen postuur. Hij gold als een voortreffelijke rattenjager.

  Zijn huidige uiterlijk kwam tot stand door kruising met de whippet. Hij wordt geschoren, waarbij het haar op snuit, voorhoofd en oren blijft staan.

  Qua uiterlijk ziet de bedlingtonterriër er met zijn gebogen rug, opstaande heupen en haasachtige pootjes heel anders uit dan andere terriërs. Toch is dit ras qua karakter, vooral dan qua moed en trouw, een echte terriër gebleven.

  Met zijn uiterlijk en elegante bewegingen wordt hij vaak danig onderschat. Thuis en tegenover zijn gezin is hij lief, oplettend en rustig. Dat de bedlingtonterriër weinig blaft, is eveneens te danken aan inkruising van de whippet.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Bedlingtonterriër

Bedlington Terriers zijn snel van begrip, maar kunnen ook wat eigenzinnig zijn. Ze reageren goed op de stem van de baas, hoewel af en toe een correctie noodzakelijk kan zijn. Al met al is de opvoeding niet erg lastig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bedlingtonterriër? Kijk dan op onze Bedlingtonterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 39-42 cm
Gewicht: 8-10 kg
Kleur: blauw, leverkleurig, ook roodbruin, zandkleurig en wit (meestal!)

Aard

De Bedlington Terriër is een rap, fel en moedig baasje, die weer en wind kan trotseren. Hij is zeer aanhankelijk, intelligent en tegenover vreemden wantrouwig, heeft veel beweging nodig en is heel geschikt voor een gezin met kinderen. Zelfs voor de allergrootste hond is dit ras niet bevreesd en wanneer het onverhoopt op vechten aankomt weet de Bedlington Terriër zijn mannetje te staan. Men mag zich dan ook wat betreft karakter niet vergissen.

Beweging

Bedlington's kunnen vreselijk hard lopen en erg hoog springen. Een goede manier om de honden hun energie kwijt te laten raken, is ze naast de fiets te laten lopen

Erfelijke ziekten

Bedlingtonterriërs zijn gevoelig voor oogaandoeningen en kopertoxicose. Door een voorzichtige fokdierkeuze, samen met de voorgeschreven genanlyses, wordt kopertoxicose ondertussen bij het ras niet meer waargenomen.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x