Kromfohrländer

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Kromfohrländer
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Na 1945 kruiste een hondenliefhebster de reu van een grand basset griffon met een foxterriërteefje. Hun nakomelingen waren opmerkelijke honden die qua uiterlijk en vorm het midden hielden tussen hun ouders. Het waren witte stokharige honden met bruine platen. Bij de ogen en oren zijn bruine vlekken gewenst, ook de staartaanzet en punt dienen bruin te zijn. Toen het rasbeeld na enkele generaties vaststond, werd het ras erkend door de nationale kynologenvereniging in Duitsland en door de FCI. De kromfohrlander is evenwichtig, ongecompliceerd en aanhankelijk van aard. Hij heeft hoegenaamd geen jagersinstinct, maar is veeleer een alerte en intelligente huis- en begeleidingshond die energiek waakt over huis, tuin en gezin.

Een Kromfohrländer opvoeden

De Kromfohrländer is eigenzinnig en mensgericht, een combinatie die de opvoeding relatief simpel maakt, maar waarbij altijd rekening moet woren gehouden met de levenslust en zelfstandigheid van de dieren.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Kromfohrländer? Kijk dan op onze Kromfohrländer opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 38-46 cm Gewicht: 12-14 kg Kleur: wit met bruine platen

Aard

Aanhankelijke en vrolijke honden, die niet fel van aard zijn maar wel vinnig kunnen zijn indien nodig. De Kromfohrländer is lang speels, vriendelijk en sociaal naar mensen en dieren. De Kromfohrländer is de ideale hond voor mensen die allergisch zijn voor hondenhaar. Het zijn een van de weinige honden die geen allergische reacties bij mensen oproepen. Een belangrijke eigenschap van de Kromfohrländer is dat hij geen drang heeft om te jagen!Hij is absoluut geen jachthond.Hij is in staat zich goed aan te passen. In het huis is hij rustig maar buiten is hij vol energie. Op grond van zijn lust aan het springen en zijn vlugheid is hij uitstekend geschikt voor sportieve activiteiten bv agility.

Beweging

De Kromfohrländer is geschikt voor kleinere woningen, maar heeft wel veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.