Kai

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Aziatische keeshonden
Land van oorsprong Japan
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Kai Hond ( of Kai Inu, Tora Inu, Kai Tora Ken ) heeft als oorspronkelijke benaming de Tora en behoort tot de rashondengroep van de Aziatische Keeshonden en soortgelijken. De discussie in Japan over de honden van de twintigste eeuw moet begonnen zijn met de grote import van Westerse rassen naar Japan na de Eerste Wereldoorlog. De Japanners waren zo onder de indruk van de mogelijkheden van de Pointer en de Alsatian, dat inheemse fokkers deze nieuwe honden verkozen boven de traditionele Japanse rassen. In een onderzoek van Haruo Isogai in de jaren dertig van de twintigste eeuw, deelde hij de honden in naar afmetingen en probeerde zo de inheemse rassen van het land te hergroeperen en nieuw leven in te blazen. Er werd vaak aan de Kai Hond gerefereerd als de 'Deerhound' en hij is een goede jager, alhoewel hij weinig buiten zijn land van oorsprong gezien wordt. De Tora ( in het nederlands 'tijger' ) is een middelgrote hond, en een klassiek Japans type.

Een Kai opvoeden

Een pittige en consequente aanpak die puur op het werken gericht is zal het beste bij dt type hond passen. Hoewel de Kai van tegenwoordig wat milder van aard is, is het nog steeds een absolute eenmanshond en geen gezelschapshond.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Kai? Kijk dan op onze Kai opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Kai reu 50-56 cm, de teef 46-50 cm. Gewicht 25-35 kg. Kleur: De Kai is zwart gestroomd of rood gestroomd.

Aard

De Kai is een harde hond die te allen tijde zeer waakzaam is en alert. Hij is taai, zeer nehendig en altijd werkbereid. Het is geen makkelijke hond, hij is zeer zelfstandig en hard voor zichzelf. De Kai van nu is leergieriger en milder dan zijn voorouders. De naam 'tijger' wijst wellicht op zijn gestroomde ( gestreepte ) vacht, of zou die op zijn omtembare aard slaan ? Het is een zeer behendige hond, altijd waakzaam en moedig.

Beweging

Dit ras heeft veel ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.