Honden centrum

Italiaans windhondje (61650x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Italiaans windhondje

Davy Agten

Foto 's Italiaans windhondje

foto: Italiaans windhondje foto: Italiaans windhondje foto: Italiaans windhondje foto: Italiaanse windhond foto: Italiaanse windhond foto: Italiaanse windhond foto: Italiaanse windhond foto: Italiaanse windhond foto: Italiaanse windhond foto: Italiaanse windhond

Video's

Italiaans windhondje Italiaans windhondje Italiaans windhondje Italiaans windhondje

Algemeen

 • Groep:Gladharige windhonden
 • Land van oorsprong:Italië
 • Algemeen voorkomen:Het Italiaans windhondje is een uitermate ranke, smalle en kwetsbaar overkomende hond. Toch staat hij zeker zijn mannetje. En dat niet alleen op de renbaan, waar hij een onwaarschijnlijk hoge snelheid kan halen.

  Hij mag dan slank zijn, het Italiaanse windhondje is zo gespierd als een renpaard.

  De kleur van zijn korte, zachte en glanzende vacht is grijs, roodbruin of zandkleurig. Heel wat dieren zijn ook zwart of gevlekt.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Italiaans windhondje

Over het algemeen is het ras niet erg moeilijk op te voeden, zoland zijn baas maar consequent is. Italiaanse Windhondjes zijn vaak ondeugend en weten dat ook van zichzelf.

Het is belangrijk dat je de humor kunt zien van wat er misgaat, maar dat betekent niet dat je een loopje met je moet laten nemen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Italiaans windhondje? Kijk dan op onze Italiaans windhondje opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 32-38 cm
Gewicht: max. 5 kg
Kleur: grijs, roodbruin of zandkleurig, zwart of gevlekt; vaak met witte aftekeningen aan borst en poten

Aard

Het Italiaans Windhondje is een beetje eleganter dan zijn grotere broer de Greyhound.

Hij is zeer zacht en verlegen, zelfs voorzichtig. Het beestje is uitermate gehecht aan zijn baas en heeft liefst rustige mensen om zich heen. Kleine kinderen zijn niets voor hem. Die drukte maakt hem nerveus en bang. Zodanig zelfs dat hij bijterig durft worden.

Het zijn gevoelige hondjes die van gezelligheid houden. Langs zijn baas in bed lekker opgekruld liggen vindt hij heerlijk. Toch heeft hij veel energie en durft hij al eens ondeugend te zijn. Dit kan wel eens grappig zijn maar men mag het niet door de vingers zien. De opvoeding moet consequent gebeuren want anders kan hij eigenzinnig beginnen doen. Het zijn gezonde honden die de leeftijd van 15 jaar kunnen bereiken.

Beweging

Ook het Italiaanse Windhondje rent graag en heeft veel energie. Gun hem veel beweging, liefst op een omheind terrein om te voorkomen dat hij er plotseling vandoor gaat

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Italiaans windhondje

Er zijn 10 honden van het ras Italiaans windhondje

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x