Hellinikos ichnilatis

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Griekenland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Hellinikos ichnilatis is een hond met een uitstekend reukvermogen en groot uithoudingsvermogen. Het is een uitblinker op ieder, dus ook moeilijk, terrein en jaagt op elk wild, alleen of in kleine meutes. De Hellinikos ichnilatis is het enige door de FCI erkend Grieks ras. Het ras is ontstaan door kruisingen van oudgriekse lopende honden met de Italiaanse Segugio italiano en de Jura Laufhund.

Een Hellinikos ichnilatis opvoeden

Het is geen echte gezelschapshond. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Hellinikos ichnilatis? Kijk dan op onze Hellinikos ichnilatis opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: Reu 47-55 cm; teef 45-53 cm; + of - 2 cm. Gewicht: 17-20 kg. KLEUR: Black-and-tan. Een kleine witte vlek op de borst is toegestaan. Zichtbaar slijmvlies, neusspiegel en nagels zijn zwart.

Aard

Het is een uiterst gehard, sterk en levendig ras. De hellinikos Ichnilatis heeft een subtiel reukvermogen en een harmonieuze, ver klinkende blaf.

Beweging

De hellinikos Ichnilatis heeft vrij veel beweging nodig

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.