Honden centrum

Segugio italiano (6057x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Segugio italiano

Davy Agten

Foto 's Segugio italiano

foto: Segugio italiano foto: Segugio italiano foto: Segugio italiano foto: Segugio italiano

Video's

Segugio italiano Segugio italiano Segugio italiano Segugio italiano

Algemeen

 • Groep:Middenslag lopende honden
 • Land van oorsprong:Italië
 • Algemeen voorkomen:De Segugio Italiano ( of Italiaanse Brak, Italiaanse Loophond ) behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende honden en is een zeer oud ras. Men gelooft dat deze hond van kruisingen tussen de oude Keltische en Fenicische honden afstamt. Velen geloven dat het huidige ras een goede weerspiegeling is van de eerste voorouders.

  De Segugio verkreeg een benijdenswaardige populariteit door de Italiaanse Renaissance, die de oude ideeën over de waarden en normen van schoonheid nieuw leven inblies. De honden worden nog steeds gebruikt voor een grote verscheidenheid aan wild, over uiteenlopende terreinen.

  Er bestaan twee afzonderlijk erkende rassen onder de Italiaanse Brakken : de Segugio Italiano a Pelo Forte ( de ruwharige variant en de Segugo Italiano a Pelo Raso ( de kortharige variant ). Zij verschillen in vachttype en dat geeft hen een apart uitzicht, zodat ze uiterlijk niet echt op elkaar lijken.

  Deze robuuste, stoutmoedige, snelle, levendige en enthousiaste hond met een voortreffelijke neus jaagt alleen of in meutes. Hij is uitstekend aangepast aan het ruigste terrein en jaagt op haas, vos en wild zwijn. Hij heeft een diepe, harmonieuze stem. De Segugio is een vrij grote hond, maar hij bezit wel de verfijning die men gewoonlijk bij zo'n oud en edel ras verwacht.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Segugio italiano

De Segugio italiano heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Segugio italiano? Kijk dan op onze Segugio italiano opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte voor reuen gaat van 52 tot 60 cm en voor teven van 50 tot 58 cm. Het gewicht voor reuen 20 tot 28 kg en voor teven 18 tot 26 kg.

Kleur : éénkleurig geelbruin, van donker grijzig roodachtig bruin tot licht geelbruin en black and tan. Er kunnen ook witte aftekeningen op de snuit, schedel, hals, onderbenen en staartpunt voorkomen, en witte vlekken op de borst.

Aard

Hoewel de Segugio Italiano onafhankelijk en nogal introvert is, kan hij een goede gezelschapshond zijn. Hij heeft een hartelijke en zachte aard, ook omdat hij reeds vele jaren bij de mens heeft doorgebracht.

De Segugio wordt aanbevolen als gezelschap voor hen die een volgzame hond zoeken, die iets Italiaans en iets uit de oudheid in zich heeft. Hij is en blijft echter nog steeds een goede jager.

Beweging

De Segugio heeft veel ruimte en lichaamsbeweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x