Griffon Boulet

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De wolharige Griffon stamt af van een kruising van een Herdershond, een Poedel en een oude ruwharige Griffon. Het ras dreigde ten onder te gaan, totdat in 1872 fokker en liefhebber Boulet in Frankrijk begon vorm te geven aan dit ras. Dit wolharige Griffonras stamt volgens sommigen af van de Barbet en komt al sinds lange tijd in Noord-Frankrijk voor. Het ras werd rond 1880 door Boulet verbeterd door kruisingen met onder andere brakken, Poedels en herdershonden. De Griffon Boulet is voor de jacht geschapen, door zijn lenige geest is hij voor velerlei terreinen bruikbaar, hij heeft een goede neus. Vooral in bossen en moerassen komt zijn jachttalent goed tot zijn recht. Hedendaags is het ras in het land van oorsprong (Frankrijk) zeldzaam; ook elders in Europa komt de Griffon Boulet niet veel voor. De Griffon Boulet is oorspronkelijk voor de jacht gefokt maar we zien hem nu ook wel als gezelschapshond. Het is een vriendelijk hond. Hij is aanhankelijk en trouw en wil het zijn baas zo goed mogelijk naar zijn zin maken. Hij is dan ook erg hard voor zichzelf. Verder is hij intelligent en heel leergierig.

Een Griffon Boulet opvoeden

De Griffon Boulet heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Griffon Boulet? Kijk dan op onze Griffon Boulet opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: Reuen: 55 tot 60 cm. Teven: 50 tot 55 cm. Gewicht: 20 tot 25 kg. Kleur: Vaal kastanjebruin, met of zonder wit op borst en voeten of enkele witte haren, maar zonder grote witte vlekken.

Aard

De Griffon Boulet is uiterst gehard en heeft een uitstekende reukzin. Hij functioneert goed in bossen en moerasgebied. Hij wordt goed beschermd door zijn vacht en kan goed tegen de kou en regen. Zijn speurbereik is beperkt, hij speurt langzaam maar wel methodisch. Het is een plezierige gezelschapshond.

Beweging

Hij heeft ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.