Epagneul de Pont-Audemer

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type spaniëls
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Epagneul de Pont-Audemer ( of de Pont-Ademer Spaniel ) behoort tot de rassengroep van de Continentale Staande Honden van het Spanieltype. Hij komt uit Picardië en Normandië, in het westen van Frankrijk. Hij stamt vermoedelijk af van de Poedel en de Barbet, maar ook de Franse Landspaniel, en de Engelse Spaniel en de Ierse Spaniel maken deel uit van de geschiedenis van dit ras. Na de Tweede Wereldoorlog waren er nog maar een weinig honden van dit ras over en er ontstonden inteeltproblemen. Met behulp van de Ierse Waterspaniel is het ras gereconstrueerd. De Epagneul de Pont-Audemer bestaat tegenwoordig nog steeds, al is het aantal honden klein. Het is een waterspecialist, die eenden en andere vogels opjaagt en apporteert. De Epagneul de Pont-Audemer wordt ook gebruikt als staande vogelhond. Dit is een bijna middelgrote, licht rechthoekige vogelhond, die dol is op water.

Een Epagneul de Pont-Audemer opvoeden

De Epagneul de Pont-Audemer is makkelijk trainbaar, hooguit is zijn enthousiasme om te werken soms te groot en moet hij enigszins worden afgeremd. Een vrolijke en gevariëerde training is nodig, want deze intelligente hond verveelt zich anders makkelijk en hij heeft daarom geen eentonige training nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Epagneul de Pont-Audemer? Kijk dan op onze Epagneul de Pont-Audemer opvoeden pagina.

Uiterlijk

De hoogte van de Epagneul de Pont-Audemer is 52-58 cm en het gewicht 18-22 kg. Kleur: Bruin en grijs gemêleerd. Zwart is bij de Epagneul de Pont-Audemerniet toegestaan.

Aard

Vriendelijk en gezeggelijk. De Pont-Audemer heeft veel beweging nodig en is zeer gehecht aan zijn baas. Hij is zacht van aard en enthousiast en aanhankelijk. Gespecialiseerd als hij is in waterwild is hij een enthousiast zwemmer.

Beweging

De Epagneul de Pont-Audemer houdt van voldoende ruimte en lichaamsbeweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.