Duitse staande hond (stekelhaar)

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Duitse Staande Stekelhaar wordt gezien als de oudste Duitse ruwharige staande hond. Het is een allround gebruikshond die tegenwoordig zeer zelden gezien wordt. De herkomst is niet geheel duidelijk. Hij wordt door sommige auteurs beschouwd als een variant van de Draadhaar, door anderen wordt de theorie aangehangen dat het ras ontstaan is uit kruisingen met een hond die werd aangeduid als Wasserhund.

Een Duitse staande hond (stekelhaar) opvoeden

Een duidelijke en consequente opvoeding is bij de Duitse Staande Stekelhaar vereist. Het betreft hier een zuiver werkhondenras, dat uitstekend zijn eigen gang kan gaan en dat bij onvoldoende duidelijke leiding ook zeker zal doen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Duitse staande hond (stekelhaar)? Kijk dan op onze Duitse staande hond (stekelhaar) opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Duitse Staande Stekelhaar reu is 60-66 cm, de teef is iets kleiner. Gewicht van de Duitse Staande Stekelhaar is 25-35 kg. Kleur: Bruin en wit, grijsbruin of, maar dit komt niet veel voor, bruin met witte aftekeningen.

Aard

De Duitse Staande Stekelhaar is zelfstandig en gehard en een uitstekende jachthond. Een werkwillige hond die waakzaam is en ook bereid is te verdedigen.

Beweging

De Duitse staande hond (stekelhaar) heeft vrij veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.