Drever

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Kleine lopende honden
Land van oorsprong Zweden
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Drever ( of Zweedse Dachsbracke, Zweedse Dasbrak ) behoort tot de favorieten onder de Zweedse jagers. Het is in Scandinavië verplicht een zweethond mee te hebben op jacht, en wel een die aantoonbaar is opgeleid. In Zweden werden in de 19e eeuw zogenaamde Dasbrakken ingevoerd uit Duitsland en Zwitserland, en hieruit ontstond na selectie op werkeigenschappen een uitstekend bruikbaar zweethondje. De Drever, die deze naam kreeg in 1947, is een typische werkhond, volledig aangepast aan het klimaat en de habitat van de Zweedse bosen en velden. Hij wordt gebruikt voor de jacht op haas, vos en ree. Drevers zijn opgewekt en volhardend, en ze hebben een fenomenale jachtpassie.

Een Drever opvoeden

De Drever heeft een vriendelijke maar zeer consequente opvoeding nodig. De standaardcommando's dienen bij voorkeur al aangeleerd te zijn voor de hond 7 maanden is, want op die leeftijd begint de jachtpassie zich volledig te ontplooien. De basisbegrippen moeten er dan al inzitten.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Drever? Kijk dan op onze Drever opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hooge 34-36 cm, gewicht 15-20 kg. Kleur: Alle kleuren zijn toegestaan, maar rood wordt het meest gezien. Gewenst zijn aftekeningen aan de neus, een band om de hals en aan de punt van de staart en de tenen.

Aard

Drevers zijn vriendelijk en zachtaardig en over het algemeen zeer verdraagzaam. Door zijn opgewekte aard is het een aangename hond om mee te werken. Hij heeft een grote volhardendheid en gaat door op een spoor tot hij het wild gevonden heeft. Dit maakt het soms lastig hem los te laten lopen, want wanneer hij iets ruikt, hoort hij niets meer.

Beweging

De Drever heeft behoefte aan veel beweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.