Brandlbracke

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Oostenrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Oostenrijkse Gladharige Brak stamt af van de oude Keltische braktypen, gecombineerd met soortgelijke rassen uit Centraal-Europa, bijvoorbeeld de Belgische Sint Hubertushond en de Juralaufhund uit Zwitserland. Het ras werd reeds in 1884 erkend. Het is in de eerste plaats een jachthond, een blaffende drijfhond zowel als een stille spoorvolger, en hij is zeer populair bij de Oostenrijkse jagers. Hij is levendig, heeft een groot uithoudingsvermogen, is spoorzeker en heeft een fijne reukzin. Buiten zijn vaderland komt hij nauwelijks voor. De Oostenrijkse Gladharige Brak is een middelgrote, licht gebouwde en sierlijke hond met een welluidende blaf. De Brandlbracke wordt vooral in bergachtig landschap gebruikt. Deze kortharige Oostenrijkse Brak wordt in Duitsland en Oostenrijk gebruikt en is ook in Zwitserland bekend. Hij is tevens een goede zweethond en heeft ten opzichte van de klassieke zweethonden het voordeel dat hij ook op zweet van reeën bruikbaar is.

Een Brandlbracke opvoeden

De Brandlbracke heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Brandlbracke? Kijk dan op onze Brandlbracke opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: 40-48 cm. Kleur: zwarte, rode of roodgele grondkleur met witte aftekening, of driekleurig.

Aard

De Brandlbracke heeft een gevoelige neus, blaft luid en is een jachthond met passie. Is een gewillige werker met een redelijk temperament.

Beweging

De Brandlbracke heeft nood aan voldoende beweging

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.