Bolognezer

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Bichons
Land van oorsprong Italië
Fokkers 2 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Kynologen bestempelen de Maltezer, ondanks zijn naam, tot een Italiaans ras. Een andere gezelschapshondje dat qua uitstraling aan de Maltezer doet denken en dat ook van oude Italiaanse komaf is, wordt Bolognezer genoemd. De Bolognezer is ook een hondje uit de Bichongroep. Ook dit ras vergt een intensieve vachtverzorging. Dagelijks moet de snel klittende vacht uitgekamd worden. Het is een hondje dat erg veel van aandacht houdt en niet graag alleen gelaten wordt. Wanneer de gezinsleden niet met hem spelen, zoekt hij zijn toevlucht tot één of ander knuffeldier of speeltje. Ook dit ras is tevreden met een gemiddelde beweging, maar schrikt helemaal niet van een urenlange wandeling.

Een Bolognezer opvoeden

De opvoeding is over het algemeen geen probleem, aangezien een Bolognezer zich makkelijk aanpast en sociaal van aard is.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bolognezer? Kijk dan op onze Bolognezer opvoeden pagina.

Uiterlijk

De hoogte van de Bolognezer is 25-30 cm en het gewicht 2,5-4 kg. Kleur: De Bolognezer is zuiver wit. Jonge honden kunnen lemonkleurige vlekken hebben, vooral op de oren en in de nek, maar deze verdwijnen als de hond volwassen wordt en zijn definitieve vacht krijgt.

Aard

Een vrij rustig karakter, zeer aanhankelijk van aard. Past zich makkelijk aan, en is zeer sociaal. De Bolognezer is vrolijk van aard en zeer stabiel. De Bolognezer is een klein, vierkant, langharig hondje dat wat rommelig oogt.

Beweging

De Bolognezer past zich goed aan bij wat minder beweging , maar blijft erg speels. Hij kan enorme afstanden afleggen, dus neem hem gewoon mee op een lange wandeling.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.