Beagle-harrier

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Beagle Harrier behoort tot de reeks van de Lopende Honden. In de meeste gevallen is het niet zo, maar de stamboom van dit ras is wel gemakkelijk te achterhalen. Baron Gerard kruiste een Beagle met een Harrier en ontwikkelde op die manier een Foxhound met de gemiddelde grootte van beide rassen. Het is interessant om weten dat deze twee rassen die de Beagle Harrier vormden, ooit werden aanzien als één en hetzelfde ras. Door ze te kruisen sloot Baron Gerard onbewust de cirkel. Dit middelgroot ras is een geschikte jager op herten en hazen. Het is een forse en stevige hond met een zware beenderstructuur. Met zijn vastberadenheid en zijn scherp reukvermogen is hij een goede meutehond. Hij schrikt niet terug om zelfs de dichtste braamstruik binnen te dringen. Deze gemakkelijke en ongecompliceerde hond is een aangenaam gezelschap.

Een Beagle-harrier opvoeden

Daar de Beagle-harrier van nature toch wat koppig is, is het aangeraden om met uw Beagle-harrier puppy naar de gehoorzaamheidstraining te gaan. Na een paar lessen houdt U er een gehoorzame en zeer aanhankelijke hond aan over.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Beagle-harrier? Kijk dan op onze Beagle-harrier opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte bedraagt 34 tot 38 cm, met een gewicht van ongeveer 20 kg. Kleur : driekleurig (geelbruin, zwart en wit): niet al te uitgesproken mantel. Licht tot donker tan of grijze aftekeningen. Er zijn grijze Harriers en grijze driekleurige of Beagle Harriers.

Aard

De Beagle Harrier is een zeldzame maar aangename verschijning op hondenshows voor zeldzame rassen. Hij wordt vaker gezien in kleine meutes in Frankrijk. Zijn jagerscapaciteiten zijn van de bovenste plank en hij heeft een levendig en aangenaam temperament. Het is een stoere, krachtige, snelle, beweeglijke en moedige hond, maar hij is minder krachtig dan de Harrier zelf. De Beagle-harrier komt gemakkelijk overeen met kinderen, andere honden of andere huisdieren. Wel is het belangrijk om hem te doen wennen aan buitenshuize dieren zoals bv kippen, schapen,... zodat hij er later (zeker als dat niet de bedoeling is) er geen jacht op maakt.

Beweging

De Beagle-harrier heeft ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.