Australische terriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Kleine terriërs
Land van oorsprong Australië
Fokkers 2 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Ondanks zijn kleine formaat was de Australische Terriër van onschatbare waarde voor de vroege kolonisten in het ruige Australië. Hij is ontstaan uit allerlei terriërs: de Yorkshireterriër, de Dandie Dinmont-terriër, de cairnterriër en de lokale Sidney silky. Hij was zowel gezelschapshond, ratten- en slangenvanger als waakhondje. Met hun zelfverzekerde aard en sobere, stoere lichaamsbouw konden deze hondjes hun taken goed aan. De vacht is weerbestendig. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en houden veel van hun baasje of vrouwtje. De Australische Terriërs van nu zijn overal op hun plaats, zowel in de stad als erbuiten.

Een Australische terriër opvoeden

Als een echte terriër behoeft ook de Australische Terriër een duidelijke en standvastige opvoeding, waarbij de hand wordt gehouden aan regels.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Australische terriër? Kijk dan op onze Australische terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte en gewicht: De Australische Terriër reu heeft een schouderhoogte van 25 cm, teef iets lager. Gewicht Australische Terriër reu ongeveer 6,5 kilo, teef iets minder. Kleur: De kleuren roodbruin of black and tan zijn de meeste voorkomende, blauwgrijs of staalgrijs kan ook. Witte vlekjes zijn niet toegestaan.

Aard

Vriendelijk en opgewekt, temperamentvol, waaks, slim en, zoals de meeste terriërs, wat eigenwijs doordat hij zelfstandig moest werken. Vriendelijk voor kinderen maar de Australische Terriër laat niet met zich sollen. Het is een druk en beweeglijk hondje. De Australische Terriër is pienter, aanhankelijk, bereidwillig, moedig, sterk en dol op kinderen.

Beweging

De Australische Terriër heeft een enorme energie en zijn rare bokkesprongen en trouw maken van hem een geliefd gezelschapsdier.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.