Honden centrum

Cairnterriër (44931x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Cairnterriër

Davy Agten

Foto 's Cairnterriër

foto: Cairnterriër foto: Cairnterriër

Video's

Cairnterriër Cairnterriër Cairnterriër Cairnterriër

Algemeen

 • Groep:Kleine terriërs
 • Land van oorsprong:Groot-Brittannië
 • Algemeen voorkomen:In Groot-Brittannië is hij een van de meest voorkomende terriërrassen. De cairnterriër is afkomstig uit het westen van de Schotse Hooglanden en van het eiland Skye, waar ook zijn 'broer', de skyeterriër, vandaan komt.

  Beide rassen werden ingezet tijdens de jacht op vossen, dassen en otters. Slechts een enkele cairnterriër wordt daarvoor vandaag nog gebruikt. Tegenwoordig zijn eerder zijn huiselijkheid, aanhankelijkheid, intelligentie en vrolijke karakter eigenschappen die liefhebbers op prijs stellen.

  De cairnterriër is een van temperament bruisende huis- en begeleidingshond, die ook als waakhond niet voor de poes is!
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Cairnterriër

Cairn Terriers kunnen makkelijk worden afgericht. Deze honden zijn zeer intelligent en vinden het leuk om kunstjes te leren en te doen. De Cairn Terrier is een gevoelige hond en heeft liever geen strenge training. Een slecht opgevoede Cairn Terrier kan negatief en destructief gedrag gaan vertonen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Cairnterriër? Kijk dan op onze Cairnterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 24 cm
Gewicht: 6,5 kg
Kleur: zout en peper, zandkleurig; vaak gestroomd
Bijzondere kenmerken: oren, neus en puntje van de staart zijn donker van kleur

Aard

De cairnterriër laat zich het best omschrijven als een zeer opgewekte, energieke en intelligente hond die een ruw spelletje niet uit de weg gaat. Als de cairn zijn energie niet in een spel met een balletje, met touwtrekken of een fikse wandeling kwijt kan, kan hij vervelend worden en bijvoorbeeld speeltjes onder een bank of een kast duwen en vervolgens net zo lang blaffen naar het speeltje tot dat "het baasje" het speeltje weer te voorschijn haalt.

Naast het feit dat de cairn goed tegen een stootje kan en veel energie heeft, is een (goed opgevoede) cairnterriër zeer opgewekt en vriendelijk. Dit maakt hem tot een goede gezinshond die het best tot zijn recht komt in een huis met een (grote) tuin waarin hij lekker kan rennen. De cairnterriër kan tevens goed overweg met kinderen.

Beweging

Dit is een heel energieke hond, hij moet dus de kans krijgen om te lopen, springen en spelen. Laat hem vrij lopen op de buiten, maar zorg ervoor dat hij erop getraind is terug te komen wanneer je hem roept.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Cairnterriër

Er zijn 24 honden van het ras Cairnterriër

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x