Zo maak je van je poedel de ideale waakhond

Zo maak je van je poedel de ideale waakhond
Het klinkt misschien vreemd maar ook een poedel kan een goede waakhond worden. Ze zijn namelijk een van de intelligentste honden en na de juiste training zullen ze je huis beschermen tegen indringers. Oorspronkelijk werden poedels al ingezet om mensen te helpen, namelijk als waterdragers, herders, jagers en zelfs als beschermer.

Goede waakhond

Er zijn tal van redenen waarom een poedel een geschikte waakhond zou zijn:

 1. Poedels kan je heel goed trainen. Ze willen namelijk altijd hun baasje plezieren en zullen daarom goed gehoorzamen.
   
 2. Ze passen zich perfect aan aan nieuwe zaken en zijn altijd op hun hoede.
   
 3. Aangezien ze een hoge gevoeligheid hebben, merken ze meteen gevaar op. Dan beginnen ze te blaffen om hun baasje hiervan op de hoogte te brengen.
   
 4. Poedels staan bekend om hun gehechtheid aan hun territorium. Ze zullen zich dan ook dreigend opstellen tegenover indringers.
   
 5. Ze hechten zich heel sterk aan de familie en zullen die familie dan ook willen beschermen. Dit beschermingsinstinct is sterker bij teefjes aangezien zij ook het moedersinstinct hebben.


Juiste training

Maar ook al is een poedel geschikt om als waakhond op te treden, een goede training blijft een vereiste. Zo moet je hem bijvoorbeeld leren wanneer blaffen gepast is en wanneer niet. Te harde straffen moeten worden vermeden aangezien het heel gevoelige honden zijn. Beloningen zijn dan weer aanbevolen want ze willen hun baasjes plezieren en zullen gedrag herhalen dat beloond wordt.

Een poedel is dus de ideale combinatie van een waakhond en een geliefd huisdier!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

jeanet boeijsma

in iedere hond schuilt een waakhond.
hij/zij zal zijn/haar huis en haard bewaken.

Ehm dit artikel is zo random. Poedel als waakhond? goed getrolled.

honden willen overigens hun baasje niet plezieren, ze doen waarvan ze denken dat het goed voor zichzelf is. Hun roedel beschermen hoort daar vaak bij. Lekkere snoepjes krijgen met bepaalde acties ook. Beloningen moet je ook niet altijd geven bij training, na 3x goed uitvoeren commando moet je ff een paar keer niet beloning geven, om te zorgen dat ze luisteren zelfs als je geen beloning bij je hebt.


Een reactie plaatsen