Waarom jij nog niet klaar bent om een hond aan te schaffen

Waarom jij nog niet klaar bent om een hond aan te schaffen

Waarom wil jij een hondeneigenaar worden? Omdat je een nestje schattige puppy’s hebt gezien? Omdat je kinderen niet ophouden met zeuren? Omdat je niet alleen wil zijn?

Er zijn tientallen redenen waarom mensen een hond willen nemen. Er zijn echter ook tientallen redenen waarom je geen hond zou nemen. Indien onderstaande stellingen je bekend voorkomen, kan je beter nog een keertje grondig nadenken alvorens je overgaat tot de aanschaf van een hond.

 

Je wil met honden fokken zodat je veel geld verdient

Je wordt geen goede fokker door gewoon twee honden bij elkaar te zetten en de hieruit voortkomende puppy’s te verkopen. Goede fokkers beschikken over een goede kennis van het vak, houden van hun honden en hun belangrijkste beweegreden is niet geld. Bovendien duurt het enkele jaren vooraleer je een succesvolle fokker bent. In de eerste jaren ben je ook meer geld kwijt aan de voeding en verzorging van de hond, dan dat je binnenrijft.

 

Je kinderen stoppen niet met zeuren

De meeste kinderen zijn verzot op dieren en als we terugdenken aan onze kinderjaren, hebben de meeste onder ons ook vaak gesmeekt om die ene schattige puppy. Toch is het geen goed idee om zomaar toe te geven omdat je kinderen zo graag een dier willen. In de praktijk gebeurt het helaas maar al te vaak dat het dier een maand aandacht krijgt, maar er daarna niemand meer naar omkijkt. Schaf alleen een hond aan als er duidelijke afspraken gemaakt zijn over de verzorging van het dier en als de kinderen beseffen dat een hond niet iets voor eventjes is.

 

Je wil een hond om het huis te bewaken

Ook waakhonden hebben liefde en aandacht nodig, dus het volstaat niet om de hond zijn dagelijkse voeding te geven en het daarbij te laten. Verder kunnen door een gebrek aan aandacht zijn goede kwaliteiten tegen je keren. De hond kan agressief worden en is moeilijk handelbaar. Behandel de hond als het deel van het gezin en geef hem wat hij verdient, anders kan je beter voor een alarmsysteem opteren.

 

Je wil een hond omdat je hem mooi vindt

Je hoort het tegenwoordig maar al te vaak; mensen kopen een schattige Jackrussellterriër die na een half jaar in het asiel belandt omdat hij de meubels kapot heeft gebeten. Overigens niet de schuld van de hond, want hij wil enkel de nodige aandacht en ruimte. Het uiterlijk alleen zegt helemaal niets over de hond. Kom niet voor verrassingen te staan en zoek voor de aankoop de nodige informatie over het karakter op. Achter schattige kleine hondjes kunnen namelijk ook zeer actieve, temperamentvolle honden schuilen.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

diny eppenhof

Ik vind dat je daarover niet zo streng moet zijn en niet zo moet zeuren vooraf. Er zijn ook heel veel mensen die voor een van die redenen een hond aangeschaft hebben, waarvan het dier het kaigoed heeft en de mensen kailief zijn voor het beest. Ook ik heb mijn hond genomen, voor mijn autistische kleindocher en omdat mijn dochter en 2 kleindochters, waaronder het autistische meisje kaibang waren voor honden, en nu gaat het al een heel stuk beter, bij mijn dochter zelfs heel goed en die is heel haar leven al panisch. Ik wandel elke dag een half uur met de hond, praat de hele dag tegen hem, hij krijgt het beste eten, wordt heel vaak geaaid en 60 vierkante meter plaats zijn helemaal voor hem, hij mag ook lkker binnen zijn bij de verwarming, heeft een hele grote bench en dekentjes die ik steeds goed leg, mag ook op de bank liggen, hij ziet er heel goed uit en is kaivriendelijk voor elk mens en dier en ik ben blij met hem , so are the kids en mijn dochter, allemaal blij, dus niet zo negatief doen als mensen over een hond denken, ik denk dat het juist de besten zijn voor een hond, maar die mensen worden afgeschrikt door dat negatieve gezeur, niet meer doen, erg vervelend, ik heb toen ook ieder flink van langs gegeven met dat negatieve gedoe, bah erg vervelend. Ik heb een kaigezonde, lieve, blije, hele grote hond. kruising tussen berner senne en american bulldog! groetjes dinyEMO 8

Charissa Buekenberghs

Ja in zo'n geval is dat goed... EMO 4
Maar ik denk dat het hier over kinderen gaat die zeuren, maar een paar weken naar de hond kijken en dan links laten liggen (Helaas ken ik zo'n mensen).


Een reactie plaatsen