Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Verschillende Hondensnacks, hondensnoepjes of hondenhapjes

  Davy Agten
  Verschillende Hondensnacks, hondensnoepjes of hondenhapjes

  Waarom hondensnacks?


  Hoe gezond je hond ook eet, tussendoor mag je hem natuurlijk best eens lekker verwennen. Bovendien is een lekker kauwbot of een speciale tandenpoetser ook nog goed voor zijn gebit. De drang van de hond om te knagen en te kauwen is een heel natuurlijke behoefte. Vooral jonge honden hebben een sterke, instinctieve neiging om voorwerpen te onderzoeken en erop te kauwen. Hieronder geven we enkele voorbeelden van voorwerpen waarop ze kunnen kauwen.

  Knaag- en kauwbotten voor de hond


  Een hond heeft de natuurlijke behoefte om te kauwen en te knagen en dat is goed voor zijn gebit,  tanden en tandvlees. Puppy's hebben na ongeveer drie tot vijf maanden de neiging om overal in te gaan bijten (Zie ook: Waarom bijt mijn puppy?). Dit heeft vooral te maken met het wisselen van de tanden. Ze hebben dan pijn in de kaken en hopen door middel van het bijten het wisselen te versnellen. Vaak is een simpele “Nee” al voldoende, maar ook een lekker kluifje of een speeltje waarop hij kan bijten kunnen goede uitwerkingen hebben. Maar je puppy wil ook experimenteren. Hij wil testen wat hij allemaal met zijn gebit kan doen. Ook daarvoor zijn verschillende kauwsnacks goed. Hij kan er naar hartelust  mee testen.

  Kauwbotjes of kauwstaafjes


  Geef je hond dan ook af en toe een kauwbot of een kauwstaaf. Hiermee is hij uren zoet en wordt aan zijn kauwbehoefte voldaan. De speciale dental snacks zoals de Tandenpoetsers helpen tandplak voorkomen en zijn goed voor de versterking van het tandvlees.

  Hondensnacks


  Naast de snacks voor een gezond gebit mag je je hond natuurlijk ook wel eens gewoon verwennen met een verantwoorde hondensnack, een gezonde tussendoortje, afgestemd op de voedingsbehoefte van je hond. De meest bekende snack is natuurlijk het hondenkoekje, een gezond tussendoortje. En voor de echte verwennerij zijn er vleeswarensnacks. Er is keuze uit varkens- of buffeloren, bullenpezen, ...

  Lekkers bij het trainen


  Hondensnoepjes zijn daarnaast ook een sterke motivator voor je hond. Daar kan je slim gebruik van maken bij de opvoeding of training. Handige snacks hiervoor zijn de kleinere snacks, zoals trainingsbotjes. Hiermee kunt u uw hond belonen voor goed gedrag. Voor oudere honden die moeite hebben met kauwen zijn er zachte snacks, die voor 50% uit vocht bestaan.

  Je kan je hondensnacks natuurlijk zelf maken (Enkele recepten), maar bij hondencentrum hebben we ook heerlijke en gezonde hondensnacks in de aanbieding. Boomy Animal Crackers heeft een verantwoord snacks assortiment ontwikkeld om je hond een smakelijk tussendoortje te kunnen geven.

  We werken samen met Boomy Animal Crackers omdat we zo 100% zeker zijn dat uw hond de beste kwaliteit krijgt. Alle ingrediënten moeten aan streng gecontroleerde eersteklas kwaliteitsnormen voldoen. Neem dus zeker eens een kijkje in onze webshop.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
terug naar overzicht

3 reacties

 1. Nele86

  rank: 24

  Wij geven bij heet weer ook bevroren yoghurt of gewoon koude yoghurt. Een Kong vullen met yoghurt is ook een optie, daar heeft hij wat langer plezier aan EMO 1 Op de hondenschool ben ik ook genoodzaakt om beleg mee te pakken. Gewone snoepjes vindt hij niet zo interessant dan EMO 1 En werken voor iets lekkers, is ook veel plezanter he! Als ik hem iets nieuw probeer te leren grijp ik ook eerder naar broodbeleg, dan doet hij echt 10x beter zijn best EMO 1 Kauwbotten eet onze Spike in één keer op... Maar hij is dan wel een dik uur stil EMO 4
  geplaatst op 01-07-2011 om 19:07
 2. Veerle

  rank: 19

  Wij proberen het aantal snoepjes tot een strikt minimum te beperken omdat onze hond ook neiging heeft tot overgewicht. Als we hem belonen is het vaak met een stukje fruit, een wortel en als het heel warm is een ijsje (ingevroren potje yoghurt met of zonder fruit). Tijdens de trainingen op school gebruiken we steeds vers voedsel (kaas, paté, salami...). Gewone hondensnoepjes zijn voor onze hond geen motivator (wegens sterk genoeg geurend).
  Een kauwbot heeft hij nog geen 5 minuten vast of hij gaat het al wegsteken in de tuin... om het dan na aan tijd weer terug in huis te brengen. Ook geen echt goede optie dus... EMO 9
  geplaatst op 01-07-2011 om 07:24
 3. Nele86

  rank: 24

  Ik geef ook wel eens een wortel om te knagen. Dat is supergezond en Spike vindt dat heel lekker...
  Spike is ook uren zoet met een sleurtouw. We geven niet altijd snoep uit angst dat hij te dik zou worden. We gaan dan wel 2x per dag wandelen, maar toch denk ik dat hij wat aanleg heeft en dan wil ik overgewicht vermijden... Hij krijgt sowieso redelijk wat snoepjes omdat ik dat gebruik als beloning bij het trainen, al wissel ik wel eens af met gewone brokjes. Boomy is inderdaad een goed merk, de enige (goedkopere) beloningssnoepjes tot nu toe waar Spike geen diarree van krijgt EMO 1
  geplaatst op 21-06-2011 om 20:28
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x