Verschillende Hondensnacks, hondensnoepjes of hondenhapjes

Verschillende Hondensnacks, hondensnoepjes of hondenhapjes

Waarom hondensnacks?

Hoe gezond je hond ook eet, tussendoor mag je hem natuurlijk best eens lekker verwennen. Bovendien is een lekker kauwbot of een speciale tandenpoetser ook nog goed voor zijn gebit. De drang van de hond om te knagen en te kauwen is een heel natuurlijke behoefte. Vooral jonge honden hebben een sterke, instinctieve neiging om voorwerpen te onderzoeken en erop te kauwen. Hieronder geven we enkele voorbeelden van voorwerpen waarop ze kunnen kauwen.
 

Knaag- en kauwbotten voor de hond

Een hond heeft de natuurlijke behoefte om te kauwen en te knagen en dat is goed voor zijn gebit,  tanden en tandvlees. Puppy's hebben na ongeveer drie tot vijf maanden de neiging om overal in te gaan bijten (Zie ook: Waarom bijt mijn puppy?). Dit heeft vooral te maken met het wisselen van de tanden. Ze hebben dan pijn in de kaken en hopen door middel van het bijten het wisselen te versnellen. Vaak is een simpele “Nee” al voldoende, maar ook een lekker kluifje of een speeltje waarop hij kan bijten kunnen goede uitwerkingen hebben. Maar je puppy wil ook experimenteren. Hij wil testen wat hij allemaal met zijn gebit kan doen. Ook daarvoor zijn verschillende kauwsnacks goed. Hij kan er naar hartelust  mee testen.
 

Kauwbotjes of kauwstaafjes

Geef je hond dan ook af en toe een kauwbot of een kauwstaaf. Hiermee is hij uren zoet en wordt aan zijn kauwbehoefte voldaan. De speciale dental snacks zoals de Tandenpoetsers helpen tandplak voorkomen en zijn goed voor de versterking van het tandvlees.
 

Hondensnacks

Naast de snacks voor een gezond gebit mag je je hond natuurlijk ook wel eens gewoon verwennen met een verantwoorde hondensnack, een gezonde tussendoortje, afgestemd op de voedingsbehoefte van je hond. De meest bekende snack is natuurlijk het hondenkoekje, een gezond tussendoortje. En voor de echte verwennerij zijn er vleeswarensnacks. Er is keuze uit varkens- of buffeloren, bullenpezen, ...
 

Lekkers bij het trainen

Hondensnoepjes zijn daarnaast ook een sterke motivator voor je hond. Daar kan je slim gebruik van maken bij de opvoeding of training. Handige snacks hiervoor zijn de kleinere snacks, zoals trainingsbotjes. Hiermee kunt u uw hond belonen voor goed gedrag. Voor oudere honden die moeite hebben met kauwen zijn er zachte snacks, die voor 50% uit vocht bestaan.

Je kan je hondensnacks natuurlijk zelf maken (Enkele recepten). 
 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Nele Bomans

Ik geef ook wel eens een wortel om te knagen. Dat is supergezond en Spike vindt dat heel lekker...
Spike is ook uren zoet met een sleurtouw. We geven niet altijd snoep uit angst dat hij te dik zou worden. We gaan dan wel 2x per dag wandelen, maar toch denk ik dat hij wat aanleg heeft en dan wil ik overgewicht vermijden... Hij krijgt sowieso redelijk wat snoepjes omdat ik dat gebruik als beloning bij het trainen, al wissel ik wel eens af met gewone brokjes. Boomy is inderdaad een goed merk, de enige (goedkopere) beloningssnoepjes tot nu toe waar Spike geen diarree van krijgt EMO 1

Veerle Robijn

Wij proberen het aantal snoepjes tot een strikt minimum te beperken omdat onze hond ook neiging heeft tot overgewicht. Als we hem belonen is het vaak met een stukje fruit, een wortel en als het heel warm is een ijsje (ingevroren potje yoghurt met of zonder fruit). Tijdens de trainingen op school gebruiken we steeds vers voedsel (kaas, paté, salami...). Gewone hondensnoepjes zijn voor onze hond geen motivator (wegens sterk genoeg geurend).
Een kauwbot heeft hij nog geen 5 minuten vast of hij gaat het al wegsteken in de tuin... om het dan na aan tijd weer terug in huis te brengen. Ook geen echt goede optie dus... EMO 9

Nele Bomans

Wij geven bij heet weer ook bevroren yoghurt of gewoon koude yoghurt. Een Kong vullen met yoghurt is ook een optie, daar heeft hij wat langer plezier aan EMO 1 Op de hondenschool ben ik ook genoodzaakt om beleg mee te pakken. Gewone snoepjes vindt hij niet zo interessant dan EMO 1 En werken voor iets lekkers, is ook veel plezanter he! Als ik hem iets nieuw probeer te leren grijp ik ook eerder naar broodbeleg, dan doet hij echt 10x beter zijn best EMO 1 Kauwbotten eet onze Spike in één keer op... Maar hij is dan wel een dik uur stil EMO 4


Een reactie plaatsen