Schotse terriers

Schotse terriers
George W. Bush had er twee, Franklin Roosevelt had er twee, in Monopoly zit er ook een… Schotse terriërs zijn overal wel aanwezig. Wat maakt deze hond nu zo bijzonder? Tijd om het even van naderbij te gaan bekijken.

Omschrijving

Schotse terriërs zijn middelgrote honden met korte poten. In vergelijking met zijn lichaam is het hoofd behoorlijk lang. Ze hebben ook een uitstekende neus. Dit is uitstekend voor de jacht. Wat opvalt aan deze honden is dat ze vrij gespierd zijn. De meest gekende kleur van de vacht is zwart, maar bruintinten komen ook voor. Het zijn levendige honden met een eigen willetje, maar ze zijn zeker en vast een goede familievriend. Hij kan het vinden met iedereen, maar blijft ook een goede waker. Zin om te spelen heeft deze hond zeker en vast, want hij zit vol energie. Daarom is hij ook een goede jager, wat je misschien op het eerste zicht niet zou denken. Als je beslist om een Schotse Terriër in huis te nemen, moet je een consequente opvoeding voorzien. Het zijn honden die gemakkelijk hun eigen willetje kunnen doordrijven en daardoor kan het moeilijk zijn om met ze samen te leven als ze geen duidelijke regels voorgeschoteld kregen.

Verzorging

Schotse Terriërs hebben een dichte, draadharige vacht met daaronder een zachte ondervacht. Zijn vacht lijkt wat op dreadlocks en daarom moet je deze stugge haren ook dagelijks borstelen. Belangrijk is ook om toch een tweetal keer per jaar de hond de trimmen.

Terriërs

Naast de Schotse terriër zijn er ook nog andere terriërs. Gemeenschappelijk is dat die honden oorspronkelijk allemaal gefokt zijn voor de jacht. Daardoor zijn het over het algemeen allemaal vrij temperamentvolle honden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Bieke Van Gijsegem

In welke versie van Monopoly zit er een Schotse terrier???EMO 12

Davy Agten

De normale versie. De hond die daar een pionnetje is, dat is een schotse terrier

Bieke Van Gijsegem

Ah ja, EMO 9, maar ik heb nog een Monopoly uit mijn jonge jaren - lang lang geleën - en daar zijn de pionnekes mooi gestroomlijnde houten kegelachtige-dingskes. Ook mooi, hoor, zo'n vintage Monopoly!

Nanni Foppe

Ik ben dol op mijn vrolijke, altijd tot spelen uit te lokken maar ook eigenwijze dappere airedaleterrier.
Nu hij 14 maanden is geworden merk ik zijn lieve karakter, zijn onvermoeibaarheid, en zijn opgewekte karakter. Het is waar dat jhe streng moet zijn. je goed realiseren van te voren wat je goed vindt en wat niet.
Maar hij is gehoorzaam en makkelijk in huis. Jammer dat dit sterke ras zo weinig te zien is!
Voor mij heel prettig, niet doorgefokt en geen rasziekten bekend.
EMO 4


Een reactie plaatsen