Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Nuttige tips om een goede fokker te vinden

  Davy Agten
  Nuttige weetjes om een goede fokker te vinden
  Honden zijn graag geziene beestjes en veel mensen willen er graag een in huis nemen. Wanneer je op zoek gaat naar een echte rashond, kom je automatisch bij een fokker terecht. Er zijn al veel artikels geschreven die gaan over de hond, maar ook de fokker moet aan bepaalde eisen voldoen. In volgend artikel worden een aantal zaken opgesomd, die jouw zoektocht naar een goede, betrouwbare fokker hopelijk zal vergemakkelijken.

  Ga op zoek naar zijn referenties


  Een goede fokker springt niet kwistig om met referenties. Wanneer je met hem persoonlijk gaat praten, zal hij daarentegen wel enkele adressen geven. Daar kan je dan terecht om zijn vorig ‘werk’ te bewonderen.

  Nog eenvoudiger zou het zijn, moest je kunnen rekenen op een fokker die sommige van jouw vrienden heeft geholpen. Zij kunnen jou exact vertellen hoe volwassen die fokker met zijn verantwoordelijkheid omsprong.

  Normaal stelt hij jou een karrenvracht aan vragen


  Een fokker die houdt van zijn vak, zal dikwijls meer vragen stellen aan jou dan omgekeerd. De fokkers houden immers van hun dieren en zijn op zoek naar eerlijke betrouwbare baasjes. Ze geven hun meesterwerken niet aan iedereen mee naar huis!

  Ze zullen vragen stellen over je financiële situatie, of je thuis nog kinderen hebt, hoe groot je huis is en of je wel of niet een tuin hebt. Wanneer jouw fokker geen enkele van deze vragen stelt, is het duidelijk dat hij meer met geld bezig is, dan met een goede omgeving te zoeken voor zijn honden.

  Risico’s en waarborg…


  Een professionele fokker laat zijn puppies altijd onderwerpen aan een goede medische analyse. Zo kunnen zijn klanten met een tevreden en gerust gemoed met hun puppy naar huis gaan. Helaas zijn er enkele medische risico’s die niet onmiddellijk kunnen opgespoord worden. Een Golden Retriever kan na enkele maanden last krijgen van zijn heupgewricht (heupdysplasie). Dit ongemak is erfelijk en daarom zou een goede fokker er geen probleem van mogen maken om jouw geld terug te geven.

  Manieren waarop je een hondenfokker vindt


  Uiteraard is het internet een gelegenheid bij uitstek om de massaal aangereikte informatie te filteren. Ook in de krant vind je talloze zoekertjes. Als je liever meteen de goeie vindt, wend je dan tot een dierenarts, of zoek contact op een hondententoonstelling of bij een rasvereniging.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Puppy , Honden , Rasvereniging , Tips , Fokker , Vragen
terug naar overzicht

3 reacties

 1. goldenretriever

  rank: 738

  @ DemiPelsmaekers.... Inderdaad je zou bijna beginnen te twijfelen aan Davy zijn eigen site, de laatste maanden haalt hij alleen maar oude tot zeer oude artikelen naar boven, waar niemand nog iets aan heeft of die allang achterhaald zijn.
  In mijn ogen is Davy zijn eigen site kapot aan het schrijven is.
  geplaatst op 19-09-2016 om 08:18
 2. DemiPelsmaekers

  rank: 1973

  En de fokkers die bij de hondenrassen op deze website te vinden zijn, kan ik ervan uitgaan dat deze betrouwbaar zijn?
  geplaatst op 19-09-2016 om 07:40
 3. goldenretriever

  rank: 738

  Beste Davy,

  Nu ben je toch echt weer uit je nek aan het lullen.
  Een Golden retriever die na enkele maanden al last van HD krijgt komt absoluut niet bij een goede fokker vandaan, want een goede fokker laat zijn dieren terdege testen, zowel op HD, als op SD en ED, en dus de kans zeer miniem dat een puppy na enkele maanden last van HD zal krijgen (als er tenminste naar de goede raad van de fokker geluisterd en gehandeld is geworden).
  De slechtste plaats om te zoeken naar een puppy is de krant, tenzij je de broodfok in stand wilt houden, en via een show vallen ook weinig "normale" puppy's te vinden, daar lopen alleen show modellen rond, waar een gewoon gezin niks mee aan kan vangen.
  geplaatst op 19-09-2016 om 00:48
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x