Klein maar dapper: De Chihuahua

Klein maar dapper: De Chihuahua

We kunnen ze haast niet meer uit ons straatbeeld wegdenken. Deze kleine honden zijn een ware rage, overal ter wereld. Ze zien er schattig uit en je vindt ze in allerlei kleuren. Maar is de chihuahua wel een ideale hond voor jou en wat verwacht deze hond van je?
 

Karakter van de Chihuahua

Klein, maar dapper kunnen we zeker en vast zeggen over dit ras. Ze zijn misschien niet groot, maar zitten vol energie. Ze zijn nieuwsgierig, levenslustig en intelligent. Ze houden van aandacht en laten zich graag vertroetelen. Toch laten ze zich niet doen. Ze zullen zelfs de grootste hond uitdagen. Daarom moet je als eigenaar altijd op je hoede blijven. Chihuahua’s zijn ook heel gevoelig voor geluid waardoor ze goed kunnen waken.
 

Opvoeding

Doordat ze zo klein zijn en er zo lief uitzien, wordt de opvoeding van deze hond wel eens vergeten. Ook ‘schoothondjes’ moeten duidelijke regels meekrijgen. In principe hebben ze niet veel extra beweging nodig, maar laat deze viervoeter toch regelmatig eens genieten van de frisse buitenlucht. Ze houden van veel aandacht, dus speel ook voldoende met jouw chihuahua.

Vaak zie je deze honden ook rondlopen met een jasje. Bij extreme kou mag dit, maar het is niet verplicht. Als de hond in beweging blijft, lopen ze zich wel warm. Als ze nat zijn, moet je ze wel even droog maken want ze kunnen wel last krijgen van de kou.

Door het felle karakter van de hond moet je zorgen voor een goede socialisatie. Laat je hond in contact komen met andere honden en mensen, maar wees consequent. Goed gedrag moet beloond worden, slecht gedrag bestraft. Op die manier zullen ze het leren. Belangrijk is ook om zo vroeg mogelijk te beginnen met de opvoeding. Ook al zijn ze zo schattig als puppy, ze moeten zich kunnen houden aan de regels.

Op zoek naar een goed boek over het opvoeden van je hond?


 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen