Je wilt een puppy? Denk toch maar twee keer na!

Je wilt een puppy? Denk toch maar twee keer na!

De noden van je pup

Puppy’s slorpen aandacht op zoals een spons water opslorpt. Zeker wanneer je hen zindelijk wilt maken, zal je ettelijke uren intensief met hen moeten bezig zijn. Je moet ze op geregelde tijdstippen voorzien van een goede maaltijd. Daarnaast is het onontbeerlijk dat je veel met hen speelt en in het algemeen veel tijd met hen doorbrengt. Je kan je pup immers onherstelbare mentale schade toebrengen wanneer je ze te veel alleen laat. Wanneer je dikwijls wegbent, krijgen honden immers last van scheidingsangst.

Verschillende rassen, verschillende noden

Natuurlijk heb je als drukbezette ‘werkmens’ het recht om een hond te nemen, maar probeer dan goed op het ras te letten. Sommige hondensoorten vragen minder aandacht dan andere. Voor jou een kleine moeite om er op te letten, maar jouw keuze bepaalt wel het leven van je toekomstige hond. Je moet wel altijd, zelfs al ben je veel met allerlei dingen bezig, tijd willen maken voor je hond. Als je nood hebt aan kalmte en rust om op adem te komen, is een hond misschien toch geen goed idee. Voor hulp kan je altijd terecht bij onze hondentest en bij onze pagina over de verschillende hondenrassen.


Extra hulp? Altijd welkom!

Je puppy is de eerste maanden het meest behoeftig. Daarom kan je proberen om die eerste moeilijke maanden te overbruggen door het inschakelen van andere mensen. Misschien ken je wil vrienden of familie die doordeweeks een oogje in het zeil willen houden, eens extra met je hond willen gaan wandelen of er eens een weekend met gaan spelen…

De kosten

Zowel een volwassen hond als een pup hebben dagelijkse vaste kosten. Eten, drinken, inentingen, doktersbezoeken… Ze staan altijd te wachten om betaald te worden.

Een puppy heeft echter nog andere extra kosten. Zeker als hij jong is wordt het ten stelligste aangeraden om met hem naar de hondenschool te gaan. Daar zijn gediplomeerde mensen aan het werk die je kunnen helpen om je hond op het juiste pad te krijgen. Daarnaast heb je extra kosten aan speelgoed (wat bij puppy’s veel sneller kapot gaat) en niet te vergeten aan je eigen meubilair. Veel tapijten, schoenen, zetels en tafels zullen sneuvelen. Bovendien is een puppycusus ook aan te raden.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Ons hondje bleek dus helaas een ziekte te hebben waar ze levenslang medicijnen voor nodig heeft. Met medicijnen is zij een gelukkig en vrolijk hondje en de meeste mensen hebben niet eens door dat ze ziek is. We hebben er 2 inmiddels, maar om even te benadrukken...onze hondjes kosten per maand meer dan 100,-

Ik heb die verantwoordelijkheid genomen en zou ze voor geen goud meer kwijt willen. Het zijn allebei schatten en gelukkig kunnen wij het ons veroorloven. Maar bedenk voordat je een pup aanschaft dat ook dit kan gebeuren. Ga goed na of de ouderdieren gezond zijn (vraag om certificaten wanneer nodig!), dit is geen garantie, maar doe al het mogelijke. Lees veel over het ras wat je wilt aanschaffen voordat je puppies gaat kijken.


Een reactie plaatsen