Honden van het labrador retriever ras

Honden van het labrador retriever ras
Labrador retrievers zijn ontstaan in Newfoundland. Ze zijn altijd al zeer geliefd geweest. Het zijn zachtaardige en toegewijde honden waarop je kan vertrouwen. Vroeger werden ze vaak ingezet bij de jacht of hielpen ze mee bij de visvangst. Bovendien zijn de labrador retrievers hulp- en reddingshonden.

Mannetje of vrouwtje?

Er is weinig verschil tussen het vrouwtje en het mannetje. Beide kunnen ze 15 jaar oud worden. Wel kan er een verschil in grootte of gewicht zijn maar dat beperkt zich tot enkele kilo's. De labrador is een middelgrote tot grote hond. Vrouwtjes worden gemiddeld 52 tot 54 cm hoog, bij mannetjes is dat tot 57 cm. Het gewicht van de vrouwelijke labrador is een 30 kilogram, dat van een mannetje ongeveer 34 kilogram.

Specifieke kenmerken
 

De labradors hebben een onderscheidend kenmerk, namelijk hun staart. Aan het begin is hij dik en meer naar het uiteinde toe wordt hij smaller. De staart heeft een gemiddelde lengte. Het wordt ook wel een otterstaart genoemd omdat die enorm lijkt op de staart van een otter. Er zit geen krul in de staart, deze is rechter van vorm. Als de staart van de labrador retriever niet 'normaal' is, dus niet recht en van dik naar dun, wordt dat gezien als een serieuze afwijking. De staart zorgt er ook voor dat de spieren van de hond ontwikkelen zodat hij een prachtig silhouet krijgt.

De pels van de labrador is kort, dik en waterbestendig. Daarom zijn ze perfect voor activiteiten buitenshuis in de winter. Ze kunnen een gele , zwarte of bruine kleur hebben. Zijn lichaam is goed ontwikkeld. De ogen van de labrador zijn bruin tot groenbruin en zijn omcirkeld door een zwart lijntje. De labradors oren bevinden zich iets boven de ogen, vlakbij zijn kop. Dan heb je nog zijn neus. Hij heeft een heel speciale neus met grote neusgaten en een brede snuit. De kleur van de neus is heel belangrijk. Wanneer deze roos is of geen echte kleur heeft, zal de labrador niet gezien worden al een volbloed ras. Al deze kenmerken zijn specifiek voor de labrador retriever. Toch zijn zijn staart en zijn temperament het meest onderscheidende kenmerk.

Twee soorten bij de labrador retriever springen eruit als het om populariteit gaat, namelijk de gele en de chocolade labradors. Ze zitten vol energie, spelen graag en hebben een mooie uitstraling. Dat alles zorgt ervoor dat ze nog meer geliefd worden.

De labrador is een hond die je sterk kan onderscheiden van andere honden. Ze zijn lief, hebben een mooie uitstraling en zitten vol energie. Het zijn echte huisdieren waar je zeker genoeg liefde van krijgt.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Nele Bomans

"Ze kunnen een gele of bruine kleur hebben." Volgens mij is die van ons toch zwart hoor EMO 4

Jacky Oomen

"Vrouwtjes worden gemiddeld 22 tot 24 cm hoog, bij mannetjes is dat tot 25 cm."
Of ik heb een andere Labrador Retriever in mijn hoofd of ze zijn gekrompen. EMO 3 Ik lees op de site van de Nederlands Labrador Vereniging dit:
"Hoogte:
Ideale schofthoogte reuen 56-57 cm, teven 54-56 cm."

Nele Bomans

Inderdaad EMO 1 Ik denk dat de poten alleen al zo lang zijn...
Ik denk dat dit artikel eens een grondige opknapbeurt nodig heeft EMO 8

Davy Agten

We hebben er idd de foutjes uitgehaald. Onze excuses

Trudy

Als je rond kijkt zie je ook erg veel zwarte labs.


Een reactie plaatsen