Hoe overtuig je je partner om een hond te houden?

Hoe overtuig je je partner om een hond te houden?
De wereld lijkt wel verdeeld in twee soorten mensen: de zogenaamde hondenmensen of de kattenmensen... Jij bent misschien een echt hondenmens, terwijl je partner dit helemaal niet is. Toch wil je dolgraag een hond. Hoe kun je de ander overtuigen?

De voordelen van een hond

Zet eens alle voordelen van een hond op een rijtje. Misschien overtuigt dat je partner wel! Een hond is bijvoorbeeld het beste alarmsysteem dat je kunt hebben. Om een voorbeeld te geven: een Duitse Herder heeft wel 18 verschillende oorspieren. Hierdoor kan hij zijn oren in bijna alle richtingen draaien. Het kleinste geluidje zal hem niet ontsnappen. Zelfs als hij slaapt, voelt hij nog wat er rondom hem gebeurt. Verandert er iets, of gebeurt er plots iets, dan zal hij zeker wakker worden. Met zo'n hond bij je thuis, hebben inbrekers geen schijn van kans.

Een hond heeft ook 'fysieke' voordelen. Misschien is je buik niet meer zo strak als vroeger, of zou wat extra sport je zeker goed doen. Laat dan terloops eens vallen, welke prachtige looppartner een hond kan zijn. Misschien kun je hem of haar wel doen geloven dat je echt zult gaan sporten. Eens je hond goed en wel zelf getraind en opgevoed is, zal je partner er al zo'n band mee hebben dat hij de eerste reden niet meer weet.

Wiens idee was het ook weer?

Als de voordelen je partner niet kunnen overtuigen, probeer dan iets anders. Laat hem of haar geloven dat het hun idee was, en niet het jouwe. Speel in op de emotionele kant. Vertel je partner in geuren en kleuren over de hond die je ooit had. Vergeet zeker niet te vertellen welke belangrijke plaats hij in je leven had. Laat blijken hoe erg je hem miste toen hij stierf.

Nog altijd geen schot in de zaak? Dan is er nog een optie: smeek erom. Smeken is niet altijd de wonderformule om iets te bereiken, maar als je partner zo onvermurwbaar blijft, dan is het altijd het proberen waard. Als er echt niets helpt, dan is er nog een laatste mogelijkheid. Ga stiekem al op zoek naar een puppy. Op een onverwacht moment kun je hem meenemen naar huis als een 'verrassing!!!!'. Wie weet, bezwijkt je partner wel onmiddellijk voor de charmes van die schattige puppy. Het blijft wel spannend ... (Al raden we de laatste methode niet echt aan, want anders kan er misschien weer een puppy naar het asiel)

Welke methode je ook gebruikt, als het lukt, zal het meer dan de moeite waard zijn!Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


10 reacties

Ingrid De Meulemeester

leg overal foto's van honden en vertel hem ook dat z'n bloeddruk naar beneden gaat alleen al door je hond te aaien ! Ga ergens heen waar veel mensen met honden komen. Ga mensen bezoeken die een hond in huis hebben. Vertel hem dat mensen met honden rapper contact maken met andere mensen en dat je je later niet zo alleen voelt als je oud bent. En vertel hem vooral dat een HOND NOOIT TEGENSPREEKT, dit in tegenstelling tot z'n vrouwke lief...

Veerle Robijn

Breng het terloops ter sprake en breng het onderwerp regelmatig eens aan, zonder echt de nadruk te leggen dat je echt een hond wil. Bespeel zijn emotionele kant: we kunnen geen kinderen krijgen, wil jij je liefde dan met niemand (behalve met mij) delen? EMO 7 Print dan een stapel hondenrassen af (die je natuurlijk zelf geselecteerd hebt) en laat je partner dan zijn eigen selectie maken. Zomaar... "Welk ras vind jij het mooiste, schat?" Van het ras dat hij koos, bezoek je dan een nest pups en succes gegarandeerd (allez... bij mij toch!!!) Hij is nu meer met de hond bezig dan ik en eist de agility helemaal voor zichzelf op...

Rudi Kennes

Hallo !

het probleem dat hier aangekaart wordt is ook het mijne: onze vorige en eerste dierbare viervoeter, genaamd 'Whisky', is helaas in februari dit jaar overleden na 16 jaar, wat een ongelooflijke leeftijd is voor een Cocker Spaniel. Na recent gedurende 12 dagen voor een andere hond gezorgd te hebben als vakantieopvang, is bij mij de 'goesting' weer helemaal daar.

Mijn vrouw wil er evenwel niet van weten: omwille van de schade aan het huis, het moeten rekening houden bij uitstapjes, de vakantieopvang, het 'vuil' in de tuin, enz ... Weet: zij ging er graag zelf mee wandelen en ik ruimde altijd het vuil op in de tuin. Wij hebben ook een erg grote tuin en zelfs een buitenverblijf in FR met zeer veel grond. Geld voor opvang is ook geen probleem.

Ik ben al stilaan begonnen met een 'stille overtuigingscampagne' doch ik vrees er voor. Mijn hoofd staat nu echt op een Friese stabij en ik zou God te rijk zijn mocht er weer zo'n goede vriend in mijn leven verschijnen.
Ik vrees dat mijn vrouw het niet echt gaat appreciëren als ik plots met een pup afkom, zoals hierboven wordt gesuggereerd, want ze gaat dat als chantage ervaren.

Wat te doen ?

'Wyp'

Mijn man wilde steeds geen hond, omdat zijn ouders een keer een hond uit het asiel hadden en die beet alles kapot. Op een keer ben ik gewoon begonnen om een geschikte hond te zoeken. In het asiel vond ik Luca, nu zes jaar bij ons. Toen Luca er eenmaal was kon ook mijn man hem niet meer missen. Ik blijf wel degene die het meeste met de honden onderneemt, (sinds twee jaar geleden hebben we twee honden). EMO 4

Mijn man wilde steeds geen hond, omdat zijn ouders een keer een hond uit het asiel hadden en die beet alles kapot. Op een keer ben ik gewoon begonnen om een geschikte hond te zoeken. In het asiel vond ik Luca, nu zes jaar bij ons. Toen Luca er eenmaal was kon ook mijn man hem niet meer missen. Ik blijf wel degene die het meeste met de honden onderneemt, (sinds twee jaar geleden hebben we twee honden). EMO 4

Nicole Geens

Een hond in huis is leuk, een hond in huis is een gezinslid, een maatje door dik en dun.
Een hond heeft heel veel voordelen, zoals hierboven is aangehaald, ze zijn een prima alarmsysteem en ze zorgen er voor dat je jezelf fysiek gaat verplichten om meer te bewegen.


Maar ik wordt echt woedend van het artikel. EMO 5EMO 5EMO 5
Een hond, of eender welk ander huisdier moet je met 2 willen, daar moet je met 2 voor de volle 100% achterstaan, anders is het dier er op een gegeven moment de dupe van.
Koop NOOIT maar dan ook NOOIT een dier als geschenk als verrassing.
Geloof me, ik vang alleen boxers op en ik weet wat mensen met een hond kunnen doen als ze er niet met het hele gezin voor de volle 100% voor gekozen hebben.

Ok, jullie schrijven wel dat jullie die laatste methode niet echt aanraden, maar ik snap überhaupt niet hoe jullie dat nog maar durven te opperen. Ik kan het hier niet allemaal neerpennen, maar ik heb al meerdere keren de gevolgen van zoiets gezien. En we hebben verd@md veel werk gehad en geen bakken, maar tonnen TLC nodig gehad om sommige honden gewoon weer hond te laten zijn.
Het is zooooo verdrietig om te zien, maar ook zo ontzettend leuk om die honden dan weer gewoon een vrolijke en onbezorgde hond te zien worden. En daar doen we het ook voor.
Maar ik zou veel gelukkiger zijn als wij dat niet moesten doen en we op een gegeven moment gewoon zelf een pup konden aanschaffen omdat alle mensen al beginnen met een verstandige aanschaf van een dier en huisgenoot.

WYP : ik begrijp niet zo best de reden waarom je vrouw geen hond meer wil : schade aan het huis, vuil in de tuin, komaan, dat kan toch niet. Een hond voed je op en ik heb slopers gekregen die al lang niet meer slopen. Veel wandelen, veel spelen, zoekspelletjes, puzzelen, bezig zijn en er is geen hond die nog iets schade aan het huis aanricht.
Vuil in de tuin???????? Ga Wandelen, neem een poepzak mee en je hebt geen greintje vuil in de tuin.


Veerle, jou optie klinkt al een stuk realistischer, maar wel heeeeellllll egoïstisch, jij print rassen af waaruit je je wederhelft laat kiezen. Laat ze kiezen uit alle rassen, en wees dan blij als er een hond komt, ook al is dat misschien niet jou favoriete ras.
Mijn man wilde nooit een boxer en op een gegeven moment kwam hij met een boxer thuis omdat hij wist dat ik dat graag wilde, hij was er mee akkoord want hij had hem zelf gaan halen. Ook hij is verliefd geworden op de boxer, en sinds 35 jaar leven hier in huis altijd 2 of 3 boxers. Dus ja, ook jij kan verliefd worden op een ander ras.
Het is een andere zaak wanneer je een ras kiest op bvb. veel wandelen, de ene hond heeft meer beweging dan de andere en als jij elke dag 20 km wil wandelen, dan moet je inderdaad een ras kiezen wat dat aankan.Ik hoop echt dat iedereen slim genoeg is om te weten of hij of zij al dan niet een hond in huis kan halen. Een hond betekend heel veel liefde en vriendschap, een hond is meer dan goed voor je gezondheid, maar een hond betekend ook werk, eten klaarmaken en geven, wandelen, verzorgen, spelen, bezig zijn. Denk AUB heel goed na voor je een dier in huis haalt, zodat jou hond niet één van die vele herplaatsers wordt.

Margo

Ik ben het met Nicole eens.
Vreemde oplossing. Het is te vergelijken met dat een vrouw zegt dat de pil niet goed werkten. Loopt zelden goed af.

De Smet Marianne

Dacht dat ik de enige was met het probleem waarvan de partner geen hond meer wil. Bij mij is dit ook zo. Wil zo graag opnieuw een huisdier, bezit een poes maar het is toch niet hetselfde. Mijn partner wil niet zelfs onze relatie lijdt daar onder. Ik heb altijd gedacht dat indien je elkaar graag ziet dan wil je elkaar toch gelukkig maken. Maar dat lijkt toch niet zo te zijn. Ofwel is mijn partner echt een koppige man. Heb alles al geprobeerd, smeken, ruzie pff helpt niks

Corinne

Met steigende verbazing heb ik dit “advies” gelezen.

“Op de emotie werken”, “smeken”, “gewoon een puppie meenemen”. Al deze adviezen zorgen ervoor dat tegen de wil van een partner een hond wordt aangeschaft met als zeer waarschijnlijke consequentie dat zo’n hond binnen de kortste keren weer weg moet omdat slechts één persoon voor alles opdraait. Dit is zó slecht …. Ik dacht eerst dat het een grap was, maar het lijkt toch serieus. Toch? Zeg me alsjeblieft dat het niet zo is…

Willem

Hallo zeg, wie heeft deze belachelijke text opgeschreven. Zal wel iemand zijn met een slecht huwelijk die leeft ik de IK wereld.


Een reactie plaatsen